fbpx
Сьогодні
15:18 06 Тра 2024

Ворог намагається ховати свої великі судна після великих втрат, спричинених спецпідрозділів ГУР, – Юсов

Головне управління розвідки Міноборони підтверджує знищення російського швидкісного катера серії "Мангуст" в Чорному морі.

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов, повідомляє Рубрика, посилаючись на ефір телемарафону.

"Швидкісний катер "Мангуст" мав бути швидкісним, а тепер став нерухомістю, на дні знаходиться", – сказав Юсов.

За його словами, ГУР підтверджує не лише ураження, а й знищення катера.

Юсов повідомив, що катер серії "Мангуст" 150 – це достатньо новітня розробка окупантів, в Чорноморській акваторії їх не так багато.

"Сьогодні мінус один, це вже точно", – додав він. Катер був ліквідований групою 13 Головного управління розвідки. "Дрони Magura V5 української розробки вкотре прекрасно себе зарекомендували", – сказав Юсов.

Хоча росіяни намагаються врахувати свої попередні невдачі та ховають кораблі, але українські фахівці знаходять можливості для ураження, повідомив він.

«Зараз ми спостерігаємо, що ворог намагається ховати свої великі судна після великих втрат від спецпідрозділів ГУР МОУ, зокрема від морських дронів Magura. Тому йде системне відпрацювання по дрібніших цілях. Тим не менше, це сучасні дороговартісні судна, це швидкісні патрульні катери, які використовуються ворогом для боротьби з нашою аеророзвідкою, патрулюванням території. В цілому це дуже добрий результат", сказав Юсов.

Юсов також повідомив, що вартість катера складає близько 1,3 млн доларів залежно від оснащення та модифікації. Він використовується російськими спецслужбами та прикордонниками.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у тимчасово окупованому Криму внаслідок операції підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13 ударним морським дроном Magura V5 знищено швидкісний катер російських загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: