fbpx
Сьогодні
21:45 26 Січ 2024

Україна та Данія проведуть Форум оборонних індустрій з фокусом на спільних проєктах з виробництва дронів

English version here

Фото: Х / Дмитро Кулеба

Україна та Данія спільно проведуть україно-данський форум оборонних індустрій з фокусом на виробництві дронів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Рубрика, посилаючись на МЗС України.

На спільній пресконференції з міністром закордонних справ Данії Ларсом Льокке Расмуссеном, Кулеба розповів, що Україна та Данія проведуть форум оборонних індустрій.

"Данія має серйозний потенціал у виробництві дронів. Ми домовилися, що міністерства закордонних справ спільно з міністерствами оборони, а також міністерством стратегічних галузей промисловості, організують україно-данський форум оборонних індустрій. Ми зробимо особливий фокус на розвитку спільних проєктів з виробництва дронів, враховуючи особливі можливості Данії в цій сфері", – додав міністр.

Глава української дипломатії також подякував данському колезі за запевнення, що підготовка до передачі Данією літаків F-16 відбувається за планом, і наразі немає загроз зриву цієї програми.

"Данія дотримується свого слова, і літаки F-16, які Данія першою пообіцяла, будуть в нашому повітряному просторі, допомагатимуть нам захищати нашу державу. Це теж був історичний крок, і, що називається, все йде за планом", — додав міністр ЗС України.

Крім того, Дмитро Кулеба зазначив, влітку буде саміт НАТО у Вашингтоні, цілі якого обговорювати потрібно вже зараз.

Як раніше повідомляла Рубрика, у Миколаєві за участю міністрів закордонних справ України й Данії Дмитра Кулеби та Ларса Льокке Расмуссена відбулася церемонія відкриття Канцелярії посольства Данії в Україні.

Що відомо про Форум оборонних індустрій

Нагадаємо, що Україна проводить Форум оборонних індустрій. У ньому беруть участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Захід покликаний зафіксувати досягнення нашого оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

Відомо, у Форумі беруть участь щонайменше 165 оборонних компаній з 26 країн.

Під час виступу на Форумі президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

Додамо, що для участі у заході в Київ прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Також серед учасників і міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Він прибув із делегацією представників компаній, які спеціалізуються на виробництві військової техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: