fbpx
Сьогодні
18:39 26 Січ 2024

У Миколаєві офіційно відкрили Канцелярію посольства Данії в Україні

Суспільне Миколаїв

У Миколаєві за участю міністрів закордонних справ України й Данії Дмитра Кулеби та Ларса Льокке Расмуссена відбулася церемонія відкриття Канцелярії посольства Данії в Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

«Відкрито Канцелярію посольства Данії в Україні. Ця країна є справжнім другом і партнером Миколаївської області, адже це перший успішний проєкт, коли європейська держава бере під опіку і встановлює відносини особливого характеру з українським регіоном», – сказав Кулеба.

За його словами, данці від початку повномасштабного вторгнення рф інвестували понад 180 млн доларів в інфраструктурні проєкти у Миколаївській області. І це лише початок, адже йдеться про поступове нарощування допомоги не лише від уряду Данії, а й збільшення кількості бізнес-проєктів.

«Йдеться про те, щоб на території Миколаївщини відкривалися нові підприємства, а існуючі отримували додаткові замовлення і розвивалися за сприяння урядів Данії та України», – сказав міністр.

Він додав, що вже запрацювали два спільні бізнес-проєкти, один з яких стосується підприємства з переробки томатів.

Новостворений Офіс посольства Данії у Миколаєві відіграватиме ключову роль у відновленні Миколаєва та області, зазначив данський посадовець.

"Сьогодні я на власні очі переконався, наскільки розвинулося партнерство між Данією та Миколаєвом. Свідченням цих відносин є офіс у Миколаєві. Це символ безперечної підтримки Данією України та його поява демонструє наше зобов'язання виконати відповідальність Данії щодо відновлення міста Миколаєва та області", — зазначив міністр ЗС Данії.

Посадовець додав, що відбудова України не може чекати, допоки закінчиться війна з Росією.

"Ви, український народ, повинні мати можливість продовжувати своє повсякденне життя. Це, очевидно, непросто, коли Росія навмисно цілить у критичну інфраструктуру. Я дуже захоплююся тим, чого ви досягли, відколи рік тому я був у Миколаєві", — розповів Расмуссен.

Дмитро Кулеба зазначив, що це перший проєкт де європейська держава бере під опіку український регіон.

"Я звернувся з проханням до свого колеги запустити проєкт, який дозволить органам місцевої влади Миколаївщини опанувати доступ до програм підтримки регіонів Європейського Союзу. Миколаївські посадовці селищних, міських органів влади, обласних навчаться, як працювати з грошима ЄС", — пояснив Кулеба.

За словами Дмитра Кулеби, цей пілотний проєкт підготує Миколаївщину не лише до інвестицій від Данії, а і від інших держав Європейського Союзу.

Нагадаємо, що Миколаївська область підписала з Данією меморандум про відбудову регіону. Мова йшла не лише про відновлення житла, а й робочих місць, які б заохочували місцевих мешканці повертатись додому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: