fbpx
Сьогодні
10:42 21 Січ 2024

ЗМІ: у ГУР підтвердили атаку БпЛА по заводу в Тулі, який виробляє "Панцир-С"

Фото: ілюстративне

Уранці, 21 січня, відбулася атака українських безпілотників на оборонне підприємство "Щегловський вал" у місті Тула російської федерації.

Про дронову атаку по заводу в Тулі hromadske повідомило джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Планова робота ГУР. В Тулі ураження цілей", — сказав наш співрозмовник.

Варто додати, що на підприємстві, яке атакували українські дрони, виробляють зокрема зенітні ракетні комплекси "Панцир-С".

Раніше ми повідомляли, що російське Міноборони заявило про збиття безпілотників над Тулою.

Однак ЗМІ та місцеві мешканці повідомляють про потужний вибух та пожежу в Пролетарському районі міста, де розташований завод "Щегловский вал".

Окрім того, Також було гучно і в ще трьох областях рф – Орловській та Смоленській та Ленінградській.

До речі, на Ленінградщині місцеві жителі чули звуки дронів, після чого пролунали вибухи в районі термінала морського торговельного порту у селищі Усть-Луга, що розташований на березі Фінської затоки Балтійського моря.

Там спалахнула пожежа. Російські ЗМІ повідомляли, що горить або нафтовий, або вугільний термінал порту.

Пізніше губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив, що пожежа сталася у терміналі компанії "Новатек". Постраждалих, за його словами, немає, було проведено евакуацію персоналу.

"У Кінгісепському районі Ленінградської області введено режим підвищеної готовності через пожежу в терміналі "Новатека", – додав він.

Подібні інциденти

В останні тижні знову почастішала кількість атак невідомих дронів по російській території. Вибухи періодично лунають у різних регіонах рф.

Так, у російській Тулі в останній раз повідомляли про вибухи 26 листопада 2023 року. Тоді росіяни одразу заявили про атаку дронів і нібито роботу ППО.

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що тієї ночі засоби протиповітряної оборони збили два безпілотники в Тулі. Але один дрон врізався у квартиру на 12 поверсі багатоповерхівки.

Окрім того, 18 січня російська сторона заявила про так звану "спробу атаки" на нафтобазу в Санкт-Петербурзі.

Втім, джерела ЗМІ в спецслужбах підтвердили атаку, заявивши, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони, яка пройшла успішно. На додаток, співрозмовник заявив, що є підтвердження влучань по цілях.

19 січня на нафтобазі у місті Клинці Брянської області спалахнула потужна пожежа, росіяни заявили про нібито атаку безпілотника.

Дрони атакували і Тамбовський пороховий завод, у рф вже встигли відзвітувати, що атаку нібито влаштували ЗСУ, але вона виявилася "невдалою". Обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: