fbpx
Сьогодні
09:27 21 Січ 2024

У чотирьох областях росії напередодні пролунали вибухи: на Ленінградщині горить термінал

Фото: Росзмі

Увечері 20 січня у російській Тулі, що за 180 км від Москви, пролунали вибухи. Також було гучно і в ще трьох областях рф – Ленінградській, Орловській та Смоленській.

Про це пишуть Telegram "Тула. Події", Telegram міноборони рф та місцеві пабліки.

Тула російської федерації

Як зазначили у Міністерстві оборони рф, над містом сили протиповітряної оборони нібито відбили атаку невідомого безпілотника.

Як видно з кадрів у соцмережі, вибух було видно із різних районів міста. Однак про його наслідки не повідомляють.

За попередніми даними, постраждалих та руйнувань від вибухів немає.

Ленінградська область

У Ленінградській області рф також поскаржилися на нову атаку БПЛА. Місцеві жителі чули звуки дронів, після чого пролунали вибухи в районі термінала морського торговельного порту у селищі Усть-Луга, що розташований на березі Фінської затоки Балтійського моря.

Там спалахнула пожежа. Російські ЗМІ повідомляли, що горить або нафтовий, або вугільний термінал порту.

"У порту стоїмо. Ї**нуло і пожежа. Баржу притягли з Пітера. Зараз усіх виганяють у море", – писали росіяни в мережі.

Пізніше губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив, що пожежа сталася у терміналі компанії "Новатек". Постраждалих, за його словами, немає, було проведено евакуацію персоналу.

"У Кінгісепському районі Ленінградської області введено режим підвищеної готовності через пожежу в терміналі "Новатека", – додав він.

За інформацією росЗМІ, завод "Новатек" в Усть-Лузі переробляє стабільний газовий конденсат. Кінцевими продуктами підприємства є нафта, гас, дизельна фракція та мазут.

Варто зазначити, що нафтопереробний завод розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, на якому продукція та сам газовий конденсат вантажаться на судна та вирушають на експорт.

Окрім того, у рф заявили, що в момент вибуху біля причалів знаходилися три великі танкери, які прибули до Усть-Луги з Бельгії, Оману та Лівії. Повідомлень про їх пошкодження не надходило. При цьому на відео показано, що вогонь поширився у безпосередній близькості від суден.

Орловська та Смоленська області

В оборонному відомстві РФ заявили, що черговими засобами ППО безпілотні літальні апарати було знищено над територією Смоленської та Орловської області.

Про пошкодження від падіння непізнаних дронів не повідомляється.

Подібні інциденти

В останні тижні знову почастішала кількість атак невідомих дронів по російській території. Вибухи періодично лунають у різних регіонах рф.

Так, у російській Тулі в останній раз повідомляли про вибухи 26 листопада 2023 року. Тоді росіяни одразу заявили про атаку дронів і нібито роботу ППО.

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що тієї ночі засоби протиповітряної оборони збили два безпілотники в Тулі. Але один дрон врізався у квартиру на 12 поверсі багатоповерхівки.

Окрім того, 18 січня російська сторона заявила про так звану "спробу атаки" на нафтобазу в Санкт-Петербурзі.

Втім, джерела ЗМІ в спецслужбах підтвердили атаку, заявивши, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони, яка пройшла успішно. На додаток, співрозмовник заявив, що є підтвердження влучань по цілях.

19 січня на нафтобазі у місті Клинці Брянської області спалахнула потужна пожежа, росіяни заявили про нібито атаку безпілотника.

Дрони атакували і Тамбовський пороховий завод, у рф вже встигли відзвітувати, що атаку нібито влаштували ЗСУ, але вона виявилася "невдалою". Обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: