fbpx
Сьогодні
Відео 09:59 19 Січ 2024

У Брянській області рф палає нафтобаза, а в Тамбовський пороховий завод атакували дрони

English version here

Фото ілюстративне

На нафтобазі у місті Клинці Брянської області спалахнула потужна пожежа, росіяни заявили про нібито атаку безпілотника. Дрони атакували і Тамбовський пороховий завод, у рф вже встигли відзвітувати, що атаку нібито влаштували ЗСУ, але вона виявилася "невдалою". Обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на губернатора Брянської області Олександра Богомаза у Telegram, Міноборони  рф та на Telegram-канал Shot.

Проте, що українські безпілотники атакували нафтобазу у Брянській області та Тамбовський пороховий завод і ці  обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони, журналістів РБК-Україна повідомили джерела у спецслужбах.

Пожежа у Брянській області

російське Міністерство оборони відзвітувало, що нібито у Брянській області вночі 19 січня був знищений безпілотник. Традиційно звинуватили Україну.

При цьому губернатор регіону написав, що нібито була спроба атаки на об'єкти на території міста Клинці.

Богомаз стверджує, що дрон ліквідували засобами РЕБ, але він встигнув скинути боєприпас на територію нафтобази.

За його словами, сталося загоряння резервуарів, а постраждалих немає.

Натомість у мережі публікують кадри сильної пожежі на нафтобазі. Пожежа супроводжується задимленням.

Дрони атакували Тамбовський пороховий завод у росії

За даними російських Telegram-каналів, дрони атакували завод близько 4:00.

"БПЛА літакового типу впав на майданчик біля цеху зі змішування порохів. Постраждалих і руйнувань немає, але персонал все одно для безпеки евакуювали", – йдеться у повідомленні Shot.

Зазначимо, що НП на цьому заводі трапляються не вперше.

У ніч на 11 листопада 2023 року на Котовському пороховому заводі у Тамбовській області РФ пролунали вибухи. Після цього там спалахнула пожежа.

Російські ЗМІ повідомляли, що площа пожежі становила близько 300 квадратних метрів, її гасили не менше півтори години.

За цією операцією стояли бійці Головного управління розвідки Міноборони. При цьому ГУР не підтверджували, але й не спростовували цей факт.

Також 20 червня, у місті Котовську Тамбовської області російської федерації стався вибух на пороховому заводі. Після вибуху в приміщенні почалася пожежа.

Тоді російські ЗМІ повідомили про п'ятьох загиблих і 12 поранених.

Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров повідомив, що причиною вибуху на заводі став людський фактор, про теракт не йдеться.

Зауважмо, що Тамбовський пороховий завод є одним із найбільших у росії виробників порохів для стрілецької зброї та артилерійських боєприпасів.

Після початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну, за даними прокремлівських ЗМІ, підприємство наростило виробництво на 34%. Із січня 2023 року завод входить до складу державної корпорації "Ростех".

Атака на російську нафтобазу в Санкт-Петербурзі

Нагадаємо, 18 січня російська сторона заявила про так звану "спробу атаки" на нафтобазу в Санкт-Петербурзі.

Втім, джерела ЗМІ в спецслужбах підтвердили атаку, заявивши, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони, яка пройшла успішно. На додаток, співрозмовник заявив, що є підтвердження влучань по цілях.

Водночас за інформацією роспабліків, БПЛА нібито упав і вибухнув на території нафтобази. Тобто традиційно наслідки атаки у РФ замовчують.

Зауважимо, що йдеться про атаку на нафтогазову компанію "Петербурзький нафтовий термінал". Це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

Росіяни жаліються, що дрони буцімто вперше досягли Ленінградської області, що знаходиться за 800 км прямо від кордону України

За інформацією джерел, це трапилося не вперше та додало, що були "відмінності, і ворог їх відчув".

А міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що безпілотники, якими було атаковано нафтобазу в російській Ленінградській області, були українського виробництва.

Також, за даними джерел, під час атаки один із безпілотників пролітав над резиденцією російського диктатора володимира путіна на Валдаї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: