fbpx
Сьогодні
09:44 18 Січ 2024

Атака дронів на Московську та Ленінградську області: уламки впали на нафтовий термінал у Пітері

Фото: ALT

Російське міністерство оборони заявило про атаку БпЛА на Московську та Ленінградську області. Пропагандистські змі запевняють, що уламки безпілотника впали на нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі.

Про це пишуть російські ЗМІ ASTRA та SHOT.

Як зазначають, ударний безпілотник нібито намагався атакувати нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі. Він ніс на собі близько 3 кг вибухівки.

За даними SHOT, БпЛА був літакового типу з розмахом крил 6 метрів та поршневим двигуном. Інфраструктура порту не зазнала пошкоджень, ніхто не постраждав.

За даними росзмі, уламки безпілотника також можуть бути у Фінській затоці, за 5 кілометрів від термінала.

Своєю чергою BAZA пише, що всього були запущені три безпілотники:

  • два з них були придушені силами РЕБ та впали до Фінської затоки,
  • один збили над територією нафтоналивного термінала.

Попередньо, уламки БпЛА впали на відкритій території одного з елеваторних майданчиків порту між резервуарами з мазутом.

Після падіння, дрон вибухнув, внаслідок чого почалася пожежа. Площа горіння становила 130 квадратних метрів.

Мапа, росія

Фото: Google Мапи

Окрім того голова Москви Сергій Собянін заявив, що силами протиповітряної оборони в міському окрузі Подільськ відбито атаку безпілотника, який летів на Москву.

На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає.

Згодом міноборони росії повідомило, що ще один безпілотник був перехоплений силами ППО над територією Ленінградської області. Також у відомстві підтвердили удар по Московській області.

За даними джерел агенства ТАСС, через дрон в аеропорту "Пулково" (Петербург) запроваджувався план "Ковёр".

"Так, (були зміни в роботі аеропорту, – ред.), і так, (план "Килим" вводився, – ред.). Все відновилося, працюємо в штатному режимі. Точно було затримано рейс з Єревану", – цитують в агентстві джерело.

Довідка 

Петербурзький нафтовий термінал розпочав роботу у 1996 році біля нафтоналивного району Ленінградського порту.

Це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні (пропускна спроможність – 12,5 млн т на рік), а також найбільша стивідорна компанія Великого порту Санкт-Петербургу.

Подібні інциденти

Нагадаємо, на території росії регулярно гримлять вибухи та починаються пожежі, і деякі з них, зокрема, пов'язують з атаками безпілотників.

Так, 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Окрім того, повідомлялось, що 29 листопада близько 18:12 у Брянську стався приліт на складі безпілотників "Герань-2" ("Шахед").  

Також 5 грудня, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації. Українські безпілотники вразили "Морський нафтовий термінал" в окупованій Феодосії.

А вже 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Севастополі, а також Євпаторії прогриміли вибухи: очевидці стверджують про "прильоти", а російське міноборони про збиття 10 ракет.

Також увечері 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Саках прогриміли вибухи, окупанти скаржилися на чергову "атаку".

Варто додати, що в ніч на 30 серпня, в російській федерації відбулася одна з наймасштабніших атак безпілотними літальними апаратами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: