fbpx
Сьогодні
15:27 21 Січ 2024

Німецька компанія Taurus заявила, що у разі постачання ракет Україні зможе швидко поповнити запаси

English version here

Фото: Люфтваффе

Заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні спростував сам виробник – компанія Taurus Systems GmbH.

Про це повідомляє DW.

Як зазначили у виданні, глава Taurus Systems Йоахім Кнопф заявив, що швидке поповнення запасів ракет не є проблемою.

"У разі відповідного замовлення виробник готовий у найкоротший термін як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати існуючі", – написав він у соцмережі.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Ще у листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

17 січня ексрадник Меркель висловив сподівання, що Німеччина все-таки надасть Україні ракети Taurus не пізніше, ніж через місяць.

Однак у цей же день німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus. Поіменне голосування відбулось у середу ввечері після дискусії. "За" проголосували 178 обранців, проти – 485, 3 – утрималися.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: