fbpx
Сьогодні
08:57 20 Січ 2024

Єврокомісар: до кінця року Євросоюз матиме можливість виробляти 1,3 мільйона снарядів

English version here

Європейський Союз планує виготовити 1,3 мільйона снарядів до кінця поточного року, і пріоритетом буде відправити більшість з них Україні.

Про це напередодні заявив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє RTBF.

"Ми продовжимо вдосконалювати наші виробничі потужності — ймовірно, близько 1,3−1,4 мільйона до кінця цього року — і продовжимо значно збільшувати їх у наступному році", — французький чиновник.

Як наголосив Бретон, ЄС переживає "вирішальний момент" для колективної безпеки в Європі. І в умовах агресивної російської війни в Україні Європа повинна і буде продовжувати підтримувати Україну "всіма можливими засобами".

"Маючи можливість виробляти мільйон снарядів, ми повинні переконатися, що більша частина з них піде в пріоритетному порядку в Україну. Тому що саме там є нагальна потреба", — закликав він.

Постачання Україні боєприпасів

Нагадаємо, 3 травня Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

План закупівель передбачав виділення 1 млрд євро на компенсацію поставок державам-членам, ще 1 млрд — на спільні закупівлі боєприпасів, а також збільшення виробничих потужностей у ЄС.

Як повідомлялось, у вересні європейське оборонне агентство провело підписання восьми контрактів з промисловістю на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів для України.

Також повідомлялось, що США намагаються збільшити обсяги поставок критично важливих для України 155-мм боєприпасів. Вони уклали угоду щодо постачання 155-мм боєприпасів Україні з Болгарією та Південною Кореєю.

14 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав, що Євросоюз не зможе надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року. Також про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

11 січня в Єврокомісії заявили, що Європейський Союз зможе виготовити один мільйон боєприпасів для України до кінця зими 2024 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: