fbpx
Сьогодні
19:27 20 Січ 2024

рф вивела в Чорне море фрегат "Адмірал Ессен": попереджають про високий рівень ракетної загрози

фото: Сили оборони півдня України

Росія провела ротацію ракетоносіїв у Чорному морі, вивівши замість малого ракетного корабля фрегат «Адмірал Ессен».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Сили оборони півдня України.

«Ворог провів ротацію ракетоносіів у Чорному морі – замість МРК вивів на бойове чергування фрегат «Адмірал Ессен». Рівень ракетної загрози – високий!» – йдеться у повідомленні.

За даними Сил оборони півдня, російські загарбники тримають у Чорному морі напоготові вісім крилатих ракет типу «Калібр».

Варто зазначити, що станом на 08:00 суботи, 20 січня, у Чорному морі фіксувалася присутність двох ворожих кораблів, зокрема носія «Калібрів». 

«Адмірал Ессен» – це другий фрегат проєкту 11356 («Буревісник»), класу «Адмірал Григорович», який перебуває на озброєнні Чорноморського флоту РФ. Основу його ударного озброєння становлять універсальні пускові установки, здатні використовувати, зокрема, ракети «Калібр» та «Онікс».

Що відомо про захоплення росією Чорного та Азовського морів

Варто зазначити, що російська федерація використовує Чорне та Азовське моря у своїх військових цілях. Відмітимо, що Азовське море повністю знаходиться під контролем рф.

Однак зауважимо, що домінування росії у Чорному морі вдалося зменшити після звільнення острова Зміїний.

Та після виходу Москви з "зернової угоди" цивільне судноплавство знову опинилося під загрозою.

За останні місяці російську блокаду Чорного моря вдається Україні проривати. Цивільні судна з українським зерном почали виходити з портів Одеської області.

Це сталося завдяки успішним атакам морськими дронами разом із завдаванням ракетних ударів по об'єктах російського флоту у Чорному морі та поблизу тимчасово окупованого Криму. Адже ці спецоперації допомогли Україні витіснити ворожі кораблі із Севастопольської бухти.

Українські атаки змогли очистити від росіян морську смугу розміром до 200 миль від узбережжя, утворивши безпечний судноплавний коридор.

У грудня повідомляли, що Чорноморський флот російської федерації сховав у Новоросійську майже всі "серйозні кораблі", включаючи носії крилатих ракет "Калібр".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: