fbpx
Сьогодні
12:29 20 Січ 2024

Правоохоронці заблокували ще один канал переправлення ухилянтів до Європи

Фото: Національна поліція України

Поліціянти Закарпаття заблокували черговий нелегальний канал перетину чоловіками призовного віку українського кордону, ухилянти намагалися таким чином потрапити до Європи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Національної поліції.

Як зазначили правоохоронці, організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку за межі України 33-річний мешканець Берегівського району. Для цього він залучив у спільники місцевих чоловіків.

ухилянти, поліція

Фото: Національна поліція України

Поліціянти зауважили, що "зелений коридор" коштував $7 тисяч.

Для того, щоб уникнути блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону.

ухилянти, поліція

Фото: Національна поліція України

А вже там на чоловіків чекав інший учасник злочинної групи, завданням якого було довезти клієнтів до лінії державного кордону.

Що відомо про блокування каналів переправлення ухилянтів через кордон

Варто зазначити, що кількість спроб організованого трансферу чоловіків за кордон, що відбувається з порушенням законодавства, зменшилася, якщо порівнювати з минулим роком.

Правоохоронці розпочали понад 1,6 тисячі кримінальних проваджень на основі повідомлень від підрозділів Держприкордонслужби. Загалом прикордонники викрили понад 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Водночас на КПП охочі незаконно виїхати імітують легальні підстави для цього. Щоденно в перетині кордону відмовляють близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

Зауважимо, що ухилянти вдаються до різних способів, зокрема:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: