fbpx
Сьогодні
Фото 17:32 16 Бер 2023

Ухилення від мобілізації: правоохоронці СБУ заблокували три схеми вивезення чоловіків за кордон

Фото: ssu.gov.ua

Ще три схеми ухилення українців від мобілізації в умовах війни заблокували правоохоронці СБУ. Серед затриманих є чиновник Міноборони України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сторінку Служби безпеки України.

За гроші вони пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі України.

Затримання відбувались у наступних регіонах:

  • Київ

Співробітники СБУ спільно з ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку. Для реалізації злочинного механізму він використовував свої зв'язки в Територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

  • Закарпатська область

Викрито двох мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Зловмисники планували перевозити своїх «клієнтів» поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

  • Львівська область

Затримано трьох ділків, які пропонували "ухилянтам" втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

У ході слідчо-оперативних дій на території декількох областей України повідомлено про підозру п'ятьом організаторам оборудок за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Довідка

Працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час отримання хабаря у 9 тисяч доларів за зняття військовозобов'язаного з військового обліку.

Також кіберфахівці СБУ заблокували 26 Telegram-каналів, у яких повідомляли про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у різних регіонах України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: