fbpx
Сьогодні
17:49 19 Січ 2024

Треба продовжувати тиск: Буданов пообіцяв, що активні дії спецпризначенців у Криму триватимуть й надалі

Фото: Telegram/ASTRA

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив, що необхідно продовжувати тиск на Росію, у тому числі в Криму. Активні дії спецпризначенців на території окупованого півострова триватимуть й надалі.

Про це очільник ГУР повідомив британському виданню Financial Times, пише Рубрика.

За словами Буданова, треба продовжувати атаки по Криму з повітря, використовувати морські ударні безпілотники, а також проводити таємні спецоперації.

"Наші підрозділи (минулого року — ред.) неодноразово входили до Криму", — уточнив керівник української розвідки.

Крім того, як наголосив Буданов, активні дії спецпризначенців будуть тривати й надалі. При цьому один з пріоритетів відповідних місій — це руйнування логістики ЗС РФ в окупованому Криму.

Що відомо про висадки розвідників в Криму

Як повідомлялось, на початку жовтня спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території Кримського півострова та нанесли вогневе ураження московським окупантам.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що українська розвідка висадилася у Криму. Стало відомо, що там відбулася битва в рамках спецоперації ГУР за участю плавальних засобів та авіації.

Представники ГУР у коментарі ЗМІ зазначили, що ця вилазка мала характер рейду. Вона показала, що Крим в зоні досяжності для проведення операцій нашими бійцями.

Юсов також повідомив, що операція відбулася на території мису Тарханкут, у населених пунктах Маяк та Оленівка.

У ході спецоперації українські розвідники висадились на території тимчасово окупованого Криму та вивісили там прапор України.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Також стало відомо, що українські військові вчора уразили російські склади боєприпасів у тимчасово окупованому Криму.

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: