fbpx
Сьогодні
Відео 13:53 24 Сер 2023

ГУР опублікувало відео спецоперації в Криму: вивісили прапор України

English version here

Фото: Ілюстративне

У ході спецоперації українські розвідники висадились на території тимчасово окупованого Криму та вивісили там прапор України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу ГУР.

Сьогодні вночі в Криму відбулася операція ГУР за підтримки ВМС. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

"Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті, противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій.

Також у ГУР додають, що окупаційна "адміністрація" Криму не коментує події, незважаючи на масові звернення місцевих. При цьому єдине повідомлення стосується нібито "знищення боєприпасів за встановленим графіком".

У розвідці додають, що Сили оборони України і надалі надаватимуть загарбникам допомогу у знищенні боєприпасів, техніки та живої сили.

Що відомо про висадку розвідників в Криму?

Сьогодні ЗМІ повідомили про те, що українська розвідка висадилася у Криму.

Близько 5:00 біля Маяка на мисі Тарханкут пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що там відбулася битва в рамках спецоперації ГУР за участю плавальних засобів та авіації.

При цьому росіяни почали вигадувати свою версію подій, заявивши про так звану "українську ДРГ", яка нібито була помічена в Оленівці і "знищена".

Як повідомило видання "Крим Реалії", в цьому районі стався бій за участю плавзасобів та авіації, але подробиць видання не наводило.

Варто зауважити, що у н.п. Маяк знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові – розташований радіолокаційний вузол – РЛК "Небо-М" та РЛС "Каста-2Е2". По периметру підготовлено позиції для ППО.

Додамо, що російські джерела також повідомили про інцидент з вибухами в Криму. Там нафантазували, що "невідомі на човнах відкрили вогонь по кемпінгу з людьми". Російські пропагандисти звинуватили у скоєному так звану "українську ДРГ".

Пропагандисти кажуть, що нібито були звуки стрілянини (схожі на стрілянину з РПГ), які почули близько 3:50 у кемпінгу "Оленівка Village" у селі Оленівка (неподалік н. п. Маяк).

"Коли люди прокинулися і вийшли з будиночків і наметів на пляж, вони побачили два гумові човни поблизу берега. У них було 10 невідомих. Один з них стріляв по кемпінгу. Але влучив лише один раз, після чого група зникла", – пишуть росіяни.

Згодом російський Телеграм-канал Shot написав про нібито знищення так званих "диверсантів" біля мису Тарханкут.

Представники ГУР у коментарі ЗМІ зазначили, що сьогоднішня вилазка мала характер рейду. Вона показала, що Крим в зоні досяжності для проведення операцій нашими бійцями.

За словами Черняка, в рамках спецоперації був бій з використанням авіації та плавальних засобів.

"Сьогодні Головне управління розвідки зі взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію з висадки десанту на півострові. Завдання було виконання. Противник поніс втрати", – розповів Черняк.

Юсов також повідомив, що операція відбулася на території мису Тарханкут, у населених пунктах Маяк та Оленівка.

"Втрат серед нашого особового складу немає. Тоді як противник поніс втрати в силах і засобах, вони зараз уточнюються. Продовжується планова робота українських Сил безпеки та оборони", – розповів Юсов.

Він уточнив, що українські військові вже повернулись після спецоперації, виконавши поставлені завдання.

"Ця операція носила характер рейду. Вона показала, що тимчасово окупований півострів є не лише в зоні досяжності засобів ураження українських Сил безпеки та оборони, але й у зоні досяжності для проведення відповідних операцій особового складу українських оборонців", – додав Юсов.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Також повідомлялось сьогодні, що в окупованому Криму силовики рф проводять обшуки у кримських татар.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: