fbpx
Сьогодні
22:41 09 Січ 2024

Атаки ЗСУ зменшили покриття російського ППО над кримським регіоном, – британська розвідка

Останні удари ЗСУ по аеродромах в окупованому Криму завдали значної шкоди військовій інфраструктурі. У відповідь Росія завдала ряду ракетних ударів по території України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Головне управління розвідки України (ГУР) заявило, що 4 січня року Збройні сили України атакували російські об'єкти на аеродромах у місті Саки та Севастополі.

"Ці атаки, ймовірно, погіршили поінформованість і прикриття російської ППО над кримським регіоном", – йдеться у повідомленні.

У відповідь Росія 8 січня завдала ряду ракетних ударів по території України, націлених на кілька міст, включаючи Кривий Ріг та Запоріжжя.

"Це ще раз демонструє неефективність російської ППО у захисті ключових об'єктів, незважаючи на її підвищену готовність. Сценарій російської відповіді, ймовірно, свідчить про рівень успіху, досягнутий діями українських збройних сил 4 січня 2024 року", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про атаки ЗСУ на військові об'єкти окупантів у Криму

Нагадаємо, вчора, 4 січня, у Криму пролунала низка вибухів. У мережі публікували фото та відео, на яких можна побачити, що на півострові були "прильоти".

Пізніше у Збройних силах України підтвердили, що було завдано удару по командному пункту ворога під Севастополем. Інформації про втрати РФ поки що немає.

Проте росія підтвердила ліквідацію 23 своїх військових під час учорашнього (4 січня) українського удару по тимчасово окупованому Криму.

Серед них є високопоставлені офіцери та "спецназ".

Також стало відомо, що українські військові вчора уразили російські склади боєприпасів у тимчасово окупованому Криму.

Окрім того, у ніч на 6 січня у Криму в районі тимчасово окупованої Євпаторії пролунали потужні вибухи. Як зазначали, очевидці нарахували до 10 вибухів поблизу аеродрому "Саки" у Новофедорівці.

Своєю чергою у ЗСУ підтвердили знищення ще одного пункту управління в Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: