fbpx
Сьогодні
17:59 18 Січ 2024

У Давосі Україна та Швейцарія домовилися про місії для бізнесу

English version here

Фото: Мінекономіки

Аби вивчити можливості для швейцарських компаній інвестувати в країну, та можливості для українських компаній щодо розширення у Швейцарії, Україна та Швейцарія проведуть спільні місії для вітчизняних бізнесів.

Як інформує Рубрика з посиланням на пресслужбу Мінекономіки, такі результати швейцарсько-українського Круглого столу з питань відновлення та відбудови на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 17 січня.

"Бізнес-місія – це можливість для швейцарських бізнесів побачити на власні очі, що інвестувати в Україну не лише можна, а й треба. Що у нас є регіони, які є відносно безпечними і що відкривати бізнеси можна, не чекаючи завершення війни. Крім того, Україна працює над розширенням інфраструктури страхування від воєнних ризиків та новими інструментами залучення інвестицій. Ми сподіваємось, що на ринок України зайде ще більше швейцарських компаній. Інтерес із їхньої сторони дуже стійкий, уряд же працює над створенням умов, аби цей інтерес був втілений", – зазначив заступник міністра економіки України Володимир Кузьо.

Своєю чергою представники швейцарських компаній та бізнес-асоціацій запевнили, що готові підтримувати проведення техніко-економічні обґрунтування інвестиційних проєктів та долучатися до реформи дерегуляції.

Сторони домовились підготувати перелік документів, які на думку іноземних інвесторів заважають їм виходити на український ринок чи працювати в Україні й ці документи будуть розглянуті під час міжвідомчої робочої групи з дерегуляції.

Швейцарська сторона зазначила, що працює над питанням запуску ринку перестрахування, із залученням їхнього Експортно-кредитного агентства і приватних компаній.

Швейцарські компанії, які працюють в Україні, також відзначили покращення бізнес-клімату минулого року.

Як повідомлялось, Швейцарія запланувала виділити 1,5 млрд франків (близько 1,75 млрд доларів) на підтримку України в рамках міжнародної співпраці у 2025-2028 роках.

Також повідомлялось, що від 16 січня, Україна та Швейцарія розпочнуть підготовку до проведення Глобального саміту миру на рівні лідерів держав, який швейцарська влада готова прийняти у себе в країні.

Що відомо про зустрічі президента Зеленського на форумі у Давосі

Нагадаємо, щоу понеділок 15 січня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Швейцарії. Відомо, що він виступить на форумі зі спеціальним зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

Аукраїнська делегація в Давосі провела зустрічі з представниками європейських країн.

До того ж, у Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Окрім того, 16 січня у зустрічі "Керівники великого бізнесу – Україні" на полях щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі взяв участь президент України Володимир Зеленський.

На полях саміту Зеленський зустрічався також з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а також президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та Державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеномз прем'єр-міністром В'єтнаму.

Під час зустрічі з фон дер Ляєн домовилися про передвступний "скринінг" України, що має початися за тиждень.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: