fbpx
Сьогодні
22:55 21 Гру 2023

Рішення для відбудови: понад 13 млн доларів виділила Швейцарія на підтримку українців взимку

English version here

Швейцарія оголосила про виділення для України у зимовий період додаткової допомоги на 11,8 мільйона швейцарських франків, що становить близько 13,66 млн доларів.

Про це повідомили на сайті швейцарського уряду, пише Рубрика.

У чому проблема?

За даними Єврокомісії, загальний розмір шкоди довкіллю та екоінфраструктурі в Україні внаслідок війни рф становить понад 52 мільярди євро (станом на серпень 2023 року). На жаль, агресор продовжує жорстоку війну в нашій державі, яка забирає життя та збільшує руйнування. 

За даними директора ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" Геннадія Фаренюка, в Україні майже 160 тисяч зруйнованих через російську агресію будівель та споруд, приблизно 20 тисяч із них — багатоповерхові (дані станом на жовтень 2023 року).

Велика частка руйнувань саме на деокупованих територіях країни. Самотужки відновити інфраструктуру Україна не змозі.

Перед Україною довгий шлях відбудови, однак Європейський Союз готовий нам у цьому допомагати як фінансово, так і у формі технічної допомоги.

Яке рішення?

Так, Швейцарія оголосила про виділення для України у зимовий період додаткової допомоги на 11,8 мільйона швейцарських франків, що становить близько 13,66 млн доларів.

Як це працює?

Зазначають, що гроші направлять неурядовим організаціям, які надають допомогу громадянам України.

Загалом обсяг допомоги Швейцарії у зимовий період становитиме близько 26 млн швейцарських франків (близько 30 мільйонів доларів — ред.).

"Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир і будинків та роздати опалення приблизно 1300 домогосподарствам у прифронтових районах", наголосили у швейцарському уряді.

У повідомленні також додали, що упродовж кількох місяців спеціалісти Швейцарського підрозділу гуманітарної допомоги (SHA) відіграли важливу роль у:

  • відновленні систем водопостачання та насосних станцій,
  • забезпеченні централізованого опалення,
  • забезпеченні доступу до чистої питної води.

Також Агентство з розвитку та співробітництва Швейцарії збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 мільйона швейцарських франків (близько 2 млн доларів — ред.). Гроші підуть на:

  • опалення,
  • зимовий одяг,
  • підтримку оренди,
  • утеплення житла.

Окрім того, у межах підтримки програми зимової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців виділять 3 млн швейцарських франків (майже 3,5 млн доларів — ред.) для переселенців та громадян, які проживають на постраждалих від російської військової агресії територіях країни.

Також швейцарський держсекретаріат економічного співробітництва виділяє 10 млн швейцарських франків (близько 11,6 млн доларів — ред.) до Фонду енергетичної підтримки.

Нагадаємо, Швейцарія профінансувала створення в Україні шести симуляційних центрів, завдяки яким майбутні лікарі готуватимуться до роботи зі справжніми пацієнтами.

Окрім того, Швейцарія передасть Україні понад 100 млн євро допомоги. Кошти підуть на розмінування та продукти харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: