fbpx
Сьогодні
20:48 16 Січ 2024

У Давосі Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром В’єтнаму

Фото: Офіс Президента

На полях Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Соціалістичної Республіки В'єтнам Фам Минь Чинем.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави подякував В'єтнаму за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а також за гуманітарну допомогу нашій країні. Співрозмовники відзначили важливість активізації двосторонніх відносин, оскільки Україну та В'єтнам поєднують багаторічні зв'язки.

Президент закликав В'єтнам підтримати імплементацію пунктів Української формули миру.

Володимир Зеленський та Фам Минь Чинь обговорили можливість активізації двосторонніх контактів між Україною та В'єтнамом на різних рівнях.

Що відомо про зустрічі президента Зеленського на форумі у Давосі

Нагадаємо, що у понеділок 15 січня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Швейцарії. Відомо, що він виступить на форумі зі спеціальним зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

А українська делегація в Давосі провела зустрічі з представниками європейських країн.

До того ж, у Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Окрім того, 16 січня у зустрічі "Керівники великого бізнесу – Україні" на полях щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі взяв участь президент України Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що понад 100 глав держав і урядів зібралися у Давосі на 54-ті щорічні збори Всесвітнього економічного форуму. Загальна тема заходу — "Відновлення довіри". Програма складатиметься з чотирьох пріоритетів:

  • "Досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі";
  • "Створення зростання та робочих місць для нової ери";
  • "Штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства";
  • "Довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії".
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: