fbpx
Сьогодні
14:48 26 Лис 2023

На ініціативу "Зерно з України" Швейцарія планує надати Україні понад 3 млн євро

English version here

Фото: Swiss Embassy Kyiv

На реалізацію ініціативи "Зерно з України" (Grain From Ukraine), метою якої є постачання українського зерна до найбідніших країн, Швейцарія виділить понад 3 млн євро.

Про це заявив президент Швейцарії Ален Берсе під час саміту продовольчої безпеки у Києві, інформують у посольстві Швейцарії.

Швейцарський лідер оголосив, що його країна виділить для Всесвітньої продовольчої програми, яка реалізує ініціативу, 3 млн швейцарських франків – близько 3,1 млн євро.

ініціатива

Фото: Swiss Embassy Kyiv

Берсе також зауважив, що через російську агресію близько 11 млн українців потребують допомоги продуктами харчування.

Що відомо про ініціативу "Зерно з України" (Grain From Ukraine)

Минулого року у 90-ті роковини початку Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine ("Зерно з України"), у межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Тоді Австрія підтримала цю ініціативу та виділила на неї €3,8 мільйона з метою постачання українського зерна нужденним в Ефіопії та Судані.

Окрім того, Польща також внесла €20 мільйонів до ініціативи Grain from Ukraine ("Зерно з України"), яка покликана забезпечити доставку українського зерна до країн Африки.

А на першому саміті "Grain from Ukraine", що відбувся 26 листопада 2022 року, зібрали 150 млн доларів для допомоги країнам Африки.

Швеція оголосила про виділення на ініціативу додаткових понад 8 млн євро,  Фінляндія – 2 млн євро, а також коштів на розмінування сільгоспугідь в Україні.

Цьогоріч Латвія 25 листопада анонсувала свій другий внесок у програму у розмірі 50 тисяч євро.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: