fbpx
Сьогодні
Фото 10:58 16 Січ 2024

У Давосі Зеленський провів зустріч із Генсеком НАТО Столтенбергом

Фото: Офіс Президента

У Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Глави держави.

Зеленський подякував Генеральному секретарю НАТО за підтримку з боку Північноатлантичного Альянсу в захисті від російського вторгнення.

Зеленський Столтенберг

Фото: Офіс Президента

Окрім того, Зеленський та Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою. Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом.

Глава держави також наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони.

Зеленський Столтенберг

Фото: Офіс Президента

Сторони  обговорили й інші оборонні потреби України.

Було відзначено важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Президент розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Форум у Давосі

14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай, хоч і отримав запрошення та має велику делегацію у Давосі, проігнорував зустріч.  Зауважимо, що на попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 учасників.

На засіданні розглянули пʼять пунктів української формули миру, а саме:

  • виведення російських військ,
  • відновлення справедливості,
  • екологічна безпека,
  • недопущення ескалації і повторення війни,
  • підтвердження закінчення війни.

14 січня в Давосі прийшла зустріч провідних дипломатів з метою підготовки ґрунту для мирного плану щодо врегулювання війни в Україні.

Зокрема від України виступали:

Крім того, у понеділок 15 січня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Швейцарії. Відомо, що він виступить на форумі зі спеціальним зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

А українська делегація в Давосі провела зустрічі з представниками європейських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: