fbpx
Сьогодні
20:20 24 Гру 2023

З 19 прикордонних населених пунктів Сумської області евакуювались усі мешканці

У 19 населених пунктах Сумської області, які розташовані у п'ятикілометровій зоні поблизу кордону з російською федерацією, не залишилось місцевого населення. Усі жителі евакуювались.

Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації, пише Рубрика.

Населені пункти, звідки виїхали люди, розташовані в:

  • Новослобідській,
  • Білопільській,
  • Краснопільській,
  • Шалигинській,
  • Есманській громадах області.

Загалом із Сумщини планують евакуювати майже 12700 людей, серед яких — 712 дітей.

Уся 5-кілометрова зона біля кордону з росією включає мешканців Новослобідської, Путивльської, Великописарівської, Білопільської, Краснопільської, Юнаківської, Миропільської, Хотінської, Глухівської, Дружбівської, Зноб-Новгородської, Шалигинської, Свеської, Середино-Будської та Есманської територіальних громад.

На початок грудня 2023 року звідти евакуювали 3 679 людей, зокрема 679 дітей. Вони виїхали до інших громад Сумської області.

Евакуація із Сумщини

Ще в липні Рада оборони Сумської області ухвалила рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації жителів населених пунктів області у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

За підрахунками ОВА, в п'ятикілометровій зоні проживає близько 20 тисяч жителів. Тож евакуація стосуватиметься 15 громад в чотирьох районах області.

Утім голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх заявляв, що примусової евакуації з прикордоння Сумщини не буде. Жителі матимуть право обирати: чи їм виїжджати в безпечне місце, чи далі залишатися в населених пунктах, які обстрілюють росіяни.

Як повідомлялось, з небезпечних територій евакуаційні групи поліції "Білий янгол" за рік роботи вже евакуювали понад шість тисяч людей, з них понад 600 дітей.

Повідомлялось, що у листопаді евакуаційна група поліції "Білий янгол" вивезла в безпечне місце всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному, Єлизаветівці та Катеринівці Донецької області.

Також Рубрика повідомляла, що евакуація дітей з трьох територіальних громад Куп'янського району Харківської області повністю завершена.

Нагадаємо, у червні на Донеччині поліцейські загону "Білі Янголи" евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: