fbpx
Сьогодні
12:26 16 Січ 2024

У двох громадах Харківщини оголосили обов'язкову евакуацію населення

Через безпекову ситуацію у Харківській області влада запровадила обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.

Про це повідомила обласна військова адміністрація, інформує Рубрика.

Керівник ОВА Олег Синєгубов наголосив, що всіх евакуйованих забезпечують житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Він закликав жителів громад "відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей".

"Усіх евакуйованих забезпечуємо житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей", – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов,

Наразі в Кіндрашівській та Курилівській громадах перебувають 3043 людей, з них 279 — діти.

До евакуації закликають сім'ї з дітьми, які проживають у таких населених пунктах:

  • Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка Кіндрашівської громади;
  • Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха Курилівської громади.

Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером: 0-800-33-92-91.

Евакуацію в Україні проводять безплатно.

Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

Ситуація в регіоні

Ворожі війська постійно обстрілюють Харків та область. Так 10 січня, російські загарбники завдали авіаударів по Куп'янському району в Харківській області. Унаслідок ворожої атаки загинула місцева жителька.

А ввечері 9 січня у Харкові пролунали потужні вибухи. Влада закликали жителів перебувати в укриттях, а потім повідомила про ракетний обстріл з боку окупантів.

Згодом Харківська ОВА повідомила про удар по дитячому оздоровчому центру. В момент обстрілу у приміщеннях оздоровчого центру людей не було. Олег Синєгубов опублікував фото наслідків ракетного обстрілу Харкова.

Нагадаємо, що 8 січня, через пуски з боку росії ракет, вибухи пролунали в Харкові. Після ворожого удару в Змієві на Харківщині під завалами шукали людину, двох людей урятували. 

Окрім того, 2 січня також під масованим ракетним ударом опинився Харків. Там від обстрілу загинула 91-річна жінка, відомо про понад 50 постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: