fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:27 08 Січ 2024

З прифронтових населених пунктів Донецької області евакуювали ще 20 дітей та 10 маломобільних осіб

English version here

Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

У Донецькій області за минулі вихідні, 6-7 січня, вдалося евакуювали 20 дітей та 10 маломобільних осіб із прифронтових населених пунктів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Головне управління ДСНС у Донецькій області.

Зазначається, що рятувальники Донеччини щодня залучаються до евакуації мирних мешканців прифронтових територій.

«Протягом вихідних фахівці Служби порятунку в пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту надали допомогу 87 особам, з яких 20 дітей та 10 маломобільних осіб», – йдеться у повідомленні.

Із прифронтових населених пунктів Донецькій області евакуювали

Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

Також силами рятувальників з евакуаційної групи «Фенікс» та поліцейських за вихідні вдалось вивезти до більш безпечних населених пунктів області п'ять мешканців з обстрілюваної Авдіївки. Тож, протягом вихідних рятувальники надали допомогу 92 мешканцям області під час евакуації з Донецького регіону, констатували в управлінні та знову закликали всіх мешканців області евакуюватись, оскільки це може врятувати життя.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні й інфраструктурні об'єкти.

Як повідомлялося, у Донецькій області російські загарбники у грудні 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому було вирішено продовжити обов'язкову евакуацію населення до безпечніших територій.

Із прифронтових населених пунктів Донецькій області евакуювали

Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

За даними на кінець грудня 2023 року, на території Донецької області залишалися 525 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну з Донецької області було евакуйовано 1,354 млн людей.

Як евакуюватися з Авдіївки?

Раніше очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у коментарі «Громадському радіо» розповідав, що станом на 20 грудня в місті залишалося понад 1200 людей. За його словами, через щільні російські обстріли інколи евакуацію доводиться переносити.

Виїхати з міста можна лише однієї трасою. По ній же возять продукти для жителів. Тому евакуацією займаються спеціальні групи поліції «Білий Янгол».

Контакт в Авдіївському напрямку — 066 56 19 102.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: