fbpx
Сьогодні
12:57 17 Січ 2024

Після знищення А-50 росії доведеться обмежити зону діяльності літаків, - розвідка Британії

Фото: Wikimedia Commons

У оборонному відомстві Британії назвали "значущою подією" знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 та вважають, що це змусить російське командування обмежити зону діяльності військових літаків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 17 січня.

"Можливе успішне враження А-50 Україною – це значуща подія. Ймовірно, тепер Росії доведеться подумати над обмеженням зони діяльності її літаків. А-50 дуже важливий для того, щоб Росія підтримувала обізнаність про ситуацію у повітрі над зоною ведення бойових дій", підкреслили британські фахівці.

Розвідка Міноборони Британії нагадує, що 14 січня російський літак далекого виявлення та контролю А-50 "майже точно" вибухнув та впав у західній акваторії Азовського моря. А пошкодженому Іл-22М, як свідчать повідомлення, вдалося сісти на одному з російських аеропортів.

У росії, пише розвідка, загалом вісім А-50. І це, ймовірно, дозволить закрити оперативні потреби на найближчий час.

Водночас у довгостроковій перспективі втрата літака може мати вплив, тому що зменшення кількості таких апаратів означає більше навантаження на ті, які залишаються, та їхні екіпажі.

Нагадаємо, що аналітики Інституту вивчення війни проаналізували російські версії про збиття російського літака А-50 і пошкодження повітряного командного пункту Іл-22М.

Знищення літаків А-50 та Іл-22 РФ

Нагадаємо, увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вже офіційно підтвердив знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління противника Іл-22.

А у Повітряних силах ЗСУ заявили, що це стало своєрідною помстою за обстріл Дніпра, що стався 14 січня 2023 року.

Пізніше вдень речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що російський літак Іл-22, який було збито українськими військовими 14 січня над Азовським морем, міг долетіти до аеродрому. Однак він не підлягає відновленню.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: