fbpx
Сьогодні
12:00 15 Січ 2024

Залужний підтвердив збиття російського літака А-50 та повітряного пункту управління противника Іл-22

Фото: State TV and Radio Company of Belarus/AP

В Україні офіційно підтвердили збиття російських літаків А-50 та Іл-22 в Азовському морі 14 січня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Telegram.

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", – написав він.

Згодом про збиття повідомили у Повітряних Силах.

"Мінус ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22! Спецоперація в Приазов'ї пройшла успішно. Далі буде…" — зазначили у Повітряних Силах.

Раніше Рубрика повідомляла, що українські підрозділи завдали вогневого ураження по двох російських літаках 14 січня близько 21:00. Літак дальнього радіолокаційного стеження А-50 та ІЛ-22М перебували над акваторією Азовського моря.

Так, літак А-50 був збитий відразу після того, як заступив на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації. Пізніше пілотом літака Су-30 ПКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик "швидкої" та пожежної машини.

Командувача Повітряних сил Микола Олещук написав у Телеграмі:

"Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей".

14 січня – роковини ракетного удару російських військ по житловій багатоповерхівці в Дніпрі. Унаслідок влучання в будинок ворожої ракети тоді загинули 46 людей, шестеро з них – діти.

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Суспільного "Ранковий Спротив" так відповіла на запитання журналістів про збитий літак росіян.

"Достеменна інформація буде від Повітряних сил, а ми можемо зауважити, що для авіації (РФ — ред.) на південному напрямку несприятливі погодні бойові умови ми попереджали заздалегідь", — сказала Гуменюк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: