fbpx
Сьогодні
12:49 11 Тра 2024

Регулярні випадки скидання окупантами боєприпасів на свою територію є системною помилкою, - британська розвідка

Фото: З відкритих джерел

Велику загрозу для російського цивільного населення становлять непоодинокі інциденти з аварійним сходженням боєприпасів з російських літаків на власній території, і такі випадки вказують на системну проблему авіації рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 11 травня.

Як нагадали британські аналітики, відбулася низка випадків сходження боєприпасів з російських літаків, які мали летіти запускати їх по цілях на території України.

Так, 4 травня цього року повідомляли про те, що винищувач впустив ФАБ-500 над Бєлгородом. Місцевий губернатор розповів про вибух і завдані ним збитки:

  • 30 пошкоджених будинків,
  • 10 авто,
  • 5 постраждалих. При цьому він не називав причини.

Також 18 лютого з'являлася інформація про ФАБ-250, яку "загубили" неподалік від Бєлгорода, через це довелось евакуйовувати 150 осіб.

Розвідка наводить підрахунки ЗМІ, не називаючи конкретні видання, що лише за березень-квітень 2024 року над Бєлгородською областю таким чином "впустили" 20 боєприпасів.

"Дані випадки вказують на триваючу неспроможність Росії успішно застосовувати боєприпаси по визначених цілях. Такі помилки призводять до руйнівних і летальних наслідків для російського населення", – резюмують в огляді.

Що відомо про випадки скидання бомб російськими літаками на своїй території

Нагадаємо, 2 січня під час масованої атаки рф на Україну одна з ворожих ракет впала на російське село Петропавлівка Воронезької області. Місцеві жителі повідомили про падіння ракети: внаслідок сильного вибуху пошкоджена вулиця.

Також 8 січня у Луганській області військовий російський літак скинув авіаційну бомбу ФАБ-250М на місто Рубіжне, яке перебуває під тимчасовою окупацією.

Окрім того, 2 лютого у тимчасово захопленому місті Зимогір'я Луганської області російський літак "упустив" авіабомбу ФАБ-500. Місцевих мешканців евакуювали.

А 29 лютого знову літаки російської федерації впустили дві авіабомби ФАБ-250 у російській Бєлгородській області.

У британській розвідці пояснили, що випадки, коли російська авіація скидає бомби на своїй території за останній місяць почастішали: це говорить про те, що підвищився ступінь втоми персоналу, а також про недостатню підготовку.

У британській розвідці вже і раніше пояснювали, чому військові рф періодично скидають бомби на свої міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: