fbpx
Сьогодні
16:41 15 Січ 2024

Проти голови Комісії з регулювання азартних ігор розпочнуть розслідування

Іван Рудий. Фото: Пресслужба КРАІЛ

Кабінет Міністрів розпорядився провести службове розслідування щодо голови Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого, проти якого НАЗК нещодавно склало протокол у справі про викриття корупції.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 12 січня, пише Рубрика.

Відповідальним за розслідування призначили Національне агентство з питань державної служби, яка має створити для цього відповідну комісію.

Розслідування мають провести протягом двох місяців і подати результати з пропозиціями на розгляд уряду.

Нагадаємо, напередодні Іван Рудий заявив, що оскаржує в суді дії НАЗК.

За його словами, дисциплінарне провадження проти викривача корупції, яке він порушив, було законним.

Раніше НАЗК склало протокол на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Агентство стверджує, що він незаконно розголосив інформацію про викривача корупції, яка стала йому відома під час виконання службових обов'язків.

Як зазначається, Шмигаль розглянув повідомлення про корупцію від викривача-працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та дав доручення опрацювати його і за результатами поінформувати заявника та Кабмін.

При цьому, серед посадовців, які отримали доручення був голова КРАІЛ Іван Рудий, про дії якого і доповів викривач. Дізнавшись про це, Рудий порушив дисциплінарне провадження щодо викривача, зазначає НАЗК.

За цими фактами агентство з вересня проводило перевірку, а в грудні винесло приписи Шмигалю про проведення службового розслідування щодо Івана Рудого.

Не отримавши відповіді на ці приписи, НАЗК направило прем'єру запит.

У коментарі ЗМІ пресслужба прем'єра відкинула звинувачення, назвавши їх "черговою маніпуляцією напередодні закінчення терміну повноважень пана Новікова".

Нагадаємо, на Порталі доброчесності (Антикорупційному порталі) Національне агентство з питань запобігання корупції запустило для використання новий модуль.

Раніше ми повідомляли, що НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів, де можна писати про факти корупції.

Також повідомляли, що 4 березня уряд затвердив Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.

Окрім того, 19 вересня на засіданні Кабінет міністрів ухвалив три антикорупційні рішення.

А ще у Національному агентстві з питань запобігання корупції прийняли рішення змінити підхід до відбору та перевірок декларацій державних службовців. У цьому зокрема допоможе штучний інтелект.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: