fbpx
Сьогодні
Відео 16:19 19 Вер 2023

Уряд ухвалив три антикорупційні рішення

English version here

Фото: Телеграм/ Денис Шмигаль

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів ухвалив три антикорупційні рішення.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, пише Рубрика.

"Сьогодні ухвалюємо ще три антикорупційні рішення. Перше – схвалюємо законопроєкт про ратифікацію угоди з Організацією економічного співробітництва і розвитку. Україна приєднається до робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях. Вже маємо статус потенційного кандидата на вступ до Організації та крок за кроком наближаємося до повноцінного членства", – сказав глава уряду.

Крім того, уряд затверджує законопроєкт, що приводить законодавство України до стандартів FATF – Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних коштів. За словами Шмигаля, українська сторона веде діалог із FATF щодо включення Росії до чорного списку групи за фінансування тероризму.

"Поки цього не сталося – регулюємо процедуру внесення РФ до національного списку терористичних країн", – заявив він.

Згідно з зазначеним проєктом закону, забороняється надавати кошти, активи та економічні ресурси тим, хто включений до переліку осіб, пов'язаних із проведенням терористичної діяльності, та осіб, які перебувають під міжнародними санкціями.

Кабінет міністрів також затверджує методологію визначення кінцевого бенефіціарного власника підприємства.

Шмигаль зазначив, що це рішення має на меті продовження імплементації стандартів FATF, виконання умов отримання макрофінансової допомоги від ЄС та зобов'язань на шляху до членства в Євросоюзі.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня уряд затвердив Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що на час війни планує прирівняти корупцію до держзради.

Також повідомлялось, що президент Литви Гітанас Науседа в ефірі телерадіокомпанії LRT наголосив, що корупція в Україні чинить значний вплив на країни Заходу під час ухвалення рішень про постачання зброї Києву.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: