fbpx
Сьогодні
13:49 17 Гру 2023

НАЗК призупинило статус Raiffeisen Bank як спонсора війни

Національне агентство з питань запобігання корупції тимчасово вилучило австрійський Raiffeisen Bank зі списку компаній-спонсорів війни до моменту проведення консультацій.

Про це свідчить статус компанії на сайті НАЗК, пише Рубрика.

Як повідомляють на сайті, вилучення триватиме протягом двосторонніх консультацій із залученням Єврокомісії.

"Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської Комісі", зазначили на сайті НАЗК.

Раніше агентство Reuters повідомляло з посиланням на власні джерела, що Австрія блокує 12-й пакет санкцій проти рф. Вона вимагає від України вилучити австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International з українського чорного списку компаній-спонсорів війни.

Напередодні, 15 грудня, канцлер Австрії Карл Негаммер в останню хвилину наклав вето на санкції, які ще не прийняті юридично.

Зауважимо, що австрійський банк пообіцяв вийти з ринку рф одразу після вторгнення, але до кінця 2023 року не зробив цього та затримує терміни.

Пізніше про розблокування санкційного пакета повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк. Він написав у Twitter (X), що Відень "зняв своє застереження" й ухвалення пакета відбудеться наступного тижня.

Після того, як Україна тимчасово призупинила статус банка Raiffeisen у переліку міжнародних спонсорів війни, Австрія погодилась зняти своє вето, що наклала на 12-тий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії.

Нагадаємо, що Європейський Союз наступного тижня офіційно ухвалить 12-ий пакет антиросійських санкцій.

Що відомо про 12-й пакт санкцій від ЄС

ЄС має намір запровадити 12-й пакет санкцій проти Росії до кінця грудня. До нього входять, зокрема, заборона на постачання верстатів, які можуть використовуватися для виробництва озброєнь. Також ЄС хоче заборонити імпорт рідкого пропану, чавуну, мідного та алюмінієвого дроту, фольги та труб.

Ключовим пунктом пакета залишається ембарго на російські алмази з 1 січня 2024 року. ЄС також планує поетапно заборонити імпорт російських алмазів, що пройшли обробку у третіх країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: