fbpx
Сьогодні
13:24 11 Гру 2023

На конференції ООН Україна представить цифрові інструменти із запобігання корупції

English version here

Делегація України на чолі з Головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим розпочала візит до Сполучених Штатів в межах 10-ї сесії Конференції держав – учасниць Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції.

Про це повідомляє НАЗК, інформує Рубрика.

До складу делегації України також увійшли:

  • міністр юстиції України Денис Малюська,
  • голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна,
  • Директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос,
  • Голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Олена Дума,
  • заступник Голови НАЗК Ярослав Любченко.

Конференція триватиме з 11 до 15 грудня у місті Атланта.

Зокрема, під час візиту планується виступ Голови НАЗК на пленарній сесії конференції.

У виступі буде акцентовано увагу на тому, що захоплення суспільств та держав корупцією веде до війн, конфліктів та бідності, а розбудова доброчесності – до миру та сталого розвитку світу.

Також Україна в межах конференції проведе окремий захід "Ukraine Integrity Ecosystem: War and Post-War Recovery".

На ньому голова НАЗК представить міжнародним партнерам українські цифрові інструменти із запобігання корупції і розповість про їхню роль та можливості використання іншими країнами та самою ООН.

Захід покликаний показати світу та країнам-донорам спроможність України протистояти ворогу та гарантувати доброчесне використання наданої допомоги у військовій та інших сферах.

Крім того, Голова НАЗК проведе низку зустрічей з керівниками антикорупційних органів, представниками урядів та міжнародних організацій як задля поширення українського досвіду розбудови доброчесності та запобігання корупції, так і для запозичення досвіду інших країн.

Зокрема, українська сторона представить партнерам "Посібник керівника", який може бути застосований будь-якою організацією у світі для трансформації в ефективну та доброчесну.

Конференція держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції — це головна подія для всіх представників антикорупційної сфери 193 країн-учасниць цієї організації. Вона проходить один раз на два роки.

Учасниками конференції є керівники антикорупційних відомств, міністри, провідні науковці, які досліджують антикорупційну тематику, представники міжнародних та громадських організацій зі всього світу.

Посібник керівника з розбудови доброчесної організації доступний українською та англійською мовами.

Довідка

НАЗК і канадська міжнародна правозахисна організація Transparency International Canada співпрацюватимуть у розбудові інституту викривання корупції. Transparency International Canada готова надати допомогу в аналізі законодавства щодо прав та гарантій викривачів.

Нагадаємо, на Порталі доброчесності (Антикорупційному порталі) Національне агентство з питань запобігання корупції запустило для використання новий модульВідтепер можна створювати програми доброчесності для власних організацій онлайн.

Раніше ми повідомляли, що НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів, де можна писати про факти корупції.

Також повідомляли, що 4 березня уряд затвердив Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.

Окрім того, 19 вересня на засіданні Кабінет міністрів ухвалив три антикорупційні рішення.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: