fbpx
Сьогодні
11:59 12 Січ 2024

У британській розвідці зауважили, що війська рф безсилі перед українськими БпЛА на лівому березі Дніпра

English version here

Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Значних втрат зазнає армія росії через удари артилерії та дронів, які прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, українські сили, що діють на лівому березі річки Дніпро, використовують безпілотні літальні апарати (FPV-дрони), оснащені боєприпасами для ударів по російських силах.

За даними британської розвідки, FPV-дрони використовуються спільно з артилерією для ураження транспортних засобів російських збройних сил. За оцінками російського військового блогера, 90% російської військової техніки у секторі Кринки було знищено.

"Нездатність Росії протистояти FPV-дронам, ймовірно, пов'язана з нестачею російських засобів радіоелектронної боротьби в цьому районі", – зазначають у Міноборони Британії.

Воєнні дії на лівому березі Дніпра

Нагадаємо, ще у листопаді 2023 року стало відомо, що українським силам вдалося закріпитись на лівому березі Херсонської області. Вони тримають плацдарм і не дають вибити їх звідти, попри постійні спроби ворожих штурмів.

Останнім місяці на лівому березі триває робота з розширення плацдарму. Українські безпілотники ночами мінують дороги, а вранці добивають ворожу техніку та транспорт, скидаючи боєприпаси.

Чергова атака "в стилі Жукова" призвела до того, що 104 десантно-штурмова дивізія РФ втратила "унікальних фахівців". Військовий експерт Олександр Мусієнко бачить у цьому акт відчаю, оскільки ворог уже кілька місяців не може витіснити українські сили на правий берег.

Аналітики ISW звертають увагу на те, що "Z-військори" просять не переміщати техніку в Кринки, оскільки до 90% знищується ще на підході.

Зазначимо, що російські війська постійно обстрілюють Херсон та область. Ситуація з атаками правобережжя загарбниками настільки серйозна, що на контролі у президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 10 січня на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області російські війська втратили 18 своїх військових, три човни та дві гармати.

Загальна кількість втрат російської армії на ранок 12 січня з початку вторгнення становить 368 460 військових. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: