fbpx
Сьогодні
09:11 14 Січ 2024

ISW: виведення з ладу 20 ракет рф під час атаки напередодні може бути переломом у застосуванні РЕБ

English version here

Фото: АрміяІnform

Застосування "активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби" для виведення з ладу понад 20 ракет, які були випущені 13 січня під час масованої атаки по Україні, може стати переломним моментом для українських можливостей радіоелектронної боротьби.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, засобам РЕБ зазвичай приписували виведення з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

ISW раніше оцінював, що кампанія ударів росії проти України і українська адаптація до протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки "напад-захист" між можливостями дальньої авіації та протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російський ракетний удар 13 січня, був схожий на удар, який російські війська зробили 8 січня і в попередні рази.

Фахівці вважають, що слова полковника свідчать про те, що українські сили можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударах. Відповідно до цього можуть впроваджувати інновації та адаптуватися до них.

Російська комбінована атака 13 січня

Загалом, у ніч на 13 січня окупаційні війська завдали ракетного удару по регіонах України, застосувавши 40 цілей, зокрема крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА: сили української ППО знищили 8. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

Окрім того, у Повітряних Силах розповіли, що росія запустила також шість аеробалістичних ракет "Кинджал", з них не досягла цілей половина.

Ключові висновки ISW за 13 січня:

  • Внутрішня боротьба і фракційна динаміка всередині Кремля не є новим явищем і не свідчить про неминучий крах путінського режиму. Особливо тому, що вертикаль влади є основою путінського режиму.
  • У ніч з 12 на 13 січня російські війська здійснили атаку на Україну з використанням безпілотників, ракет і авіації, яка була схожа на нещодавні удари, завдані росією.
  • Російські війська все частіше застосовують хімічну зброю в Україні, продовжуючи очевидні порушення Конвенції про заборону хімічної зброї, учасницею якої є росія.
  • Пожежа знищила великий склад у Санкт-Петербурзі, що належав найбільшому російському інтернет-магазину Wildberries, 12 січня.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Кремінної та Авдіївки на тлі триваючих позиційних боїв вздовж усієї лінії фронту.
  • Російські війська, можливо, формують десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з'єднань у рамках триваючої масштабної військової реформи.
  • Російські чиновники продовжують фінансувати соціальні проекти в окупованій Україні, намагаючись ще більше інтегрувати ці території в росію та створити видимість активного громадянського суспільства на окупованих територіях.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: