fbpx
Сьогодні
08:30 14 Січ 2024

Генштаб: ЗСУ успішно відбили 37 атак ворога на Авдіївському та Мар'їнському напрямках

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 13 січня, українські Сили оборони стримували російські атаки на всіх напрямках фронту, найгарячіше було на Авдіївському та Мар'їнському: загалом на передовій відбулося 61 бойове зіткнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генштабу.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Окрім того, сили та засоби протиповітряної оборони знищили 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ уразили:

  • 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 9 артилерійських засобів,
  • 4 засоби протиповітряної оборони,
  • склад боєприпасів,
  • станцію радіоелектронної боротьби противника.

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 32 ракетних та 91 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", зазначили у Генштабі.

Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Харківська, Луганська області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення.

  • В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 4 атаки ворога біля Синьківки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку наші захисники відбили 4 атаки окупантів в районах Макіївки Луганської області та Тернів Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 2 атаки противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 5 атак противника в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 15 атак біля Сєверного,  Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку наші підрозділи продовжують стримувати ворога поблизу Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 17 атак.
  • На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки противника південніше Пречистівки, західніше Старомайорського та південніше Рівнополя Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 2 атаки окупантів в районі Роботиного Запорізької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 5 даремних штурмових дій на позиції українських захисників.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: