fbpx
Сьогодні
Фото 18:58 09 Січ 2024

Умєров разом із Залужним та начальником Генштабу відвідали позиції в районі Куп’янська

Фото: Міноборони

Міністр оборони Рустем Умєров разом з Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним і начальником Генерального Штабу генерал-лейтенантом Сергієм Шапталою відвідали позиції Сил оборони в районі Куп'янська.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

Командувач ОСУВ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський ознайомив із ситуацією довкола Куп'янська, де українські воїни відбивають постійні спроби ворога атакувати. Успіхів у російських окупантів на цьому напрямку немає. 

Умєров разом із Залужним відвідали позиції в районі Куп'янська

Фото: Міноборони

«Мав честь зустрітися з командирами підрозділів, які воюють на цьому напрямку зараз. Доповіли про ситуацію, поточні виклики. Рішення будуть ухвалені найближчим часом – ворогу не сподобається», – наголосив Міністр оборони.

Як раніше повідомляла Рубрика, важливих успіхів у ворога на Куп'янському напрямку немає, Сили оборони знаходяться в активній обороні, переходять до атакувальних дій, тож харків'янам не варто хвилюватись щодо можливого наступу російських військ на цьому напрямку. Про це заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"В смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" ворог не припиняє спроб проводити свої атакувальні дії. З початку жовтня почались активні бойові дії, ворог почав наступати в районі н.п.Синьківка – це Купянський напрямок. Ми розуміємо для чого він це робить, яка його мета. Відповідно за минулу добу на цьому напрямку поблизу Синьківки було відбито 5 ворожих атак. На Лиманському напрямку відбито 2 ворожих атаки. Тут ворог завдав 14 авіаційних ударів, використовуючи весь арсенал своїх літаючих тарантайок. Відповідно скидались і бомби 500 кг, і застосовувались гелікоптери вогневої підтримки, також було використано 2 дрони-камікадзе по українських позиціях", – повідомив Фітьо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: