fbpx
Сьогодні
19:44 11 Січ 2024

США ввели нові санкції проти росії: під обмеження потрапили активи міноборони рф

English version here

Уряд США сьогодні, 11 січня, запровадив нові санкції проти Росії. Під обмеження потрапили активи міноборони РФ.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство фінансів США.

Як зазначається, під обмеження потрапили Ашулукський полігон та Володимирський перспективний військово-дослідний комплекс. Також США запровадили обмеження проти генерального директора ВАТ "Державна авіакомпанія "224-й окремий авіаційний загін" Володимира Міхейчика.

Окремо повідомляється, що Вашингтон запровадив санкції проти трьох російських важких військово-транспортних літаків: 2-х Іл-76МД та одного АН-124.

Ашулук

Полігон (навчальний центр) Збройних сил Російської Федерації. Він розташований в Астраханській області на схід від залізничної станції Ашулук, на кордоні з Казахстаном. Призначений для випробування зенітно-ракетних озброєнь військ протиповітряної оборони і проведення військових навчань із застосуванням цієї зброї.

Також США ввели обмеження проти генерального директора ВАТ "Державна авіакомпанія "224-й окремий авіаційний загін" Володимира Міхейчика.

224 льотний загін

Російське авіаційне підприємство, що є дочірньою структурою Міністерства оборони Російської Федерації. Авіакомпанія забезпечує транспортні авіаційні перевезення в інтересах державних структур, а також виконує нерегулярні вантажні комерційні перевезення в Росії і за кордоном.

Окремо Вашингтон ввів санкції проти трьох російських важких військово-транспортних літаків Іл-76МД.

Що відомо про 12-й пакт санкцій від ЄС

Як повідомляла Рубрика, 18 грудня ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії.

Як заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, у ньому ЄС запропонував "потужний набір нових списків та економічних заходів, які ще більше послаблять російську військову машину".

До санкційного пакету входять, зокрема, заборона на постачання верстатів, які можуть використовуватися для виробництва озброєнь.

Також ЄС хоче заборонити імпорт рідкого пропану, чавуну, мідного та алюмінієвого дроту, фольги та труб. А також до списку внесли значну кількість додаткових фізичних і юридичних осіб.

Ключовим пунктом пакета залишається ембарго на російські алмази з 1 січня 2024 року. ЄС також планує поетапно заборонити імпорт російських алмазів, що пройшли обробку у третіх країнах.

Як заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, у ньому ЄС запропонував "потужний набір нових списків та економічних заходів, які ще більше послаблять російську військову машину".

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в Росії й у інших країнах, пов'язаних з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: