fbpx
Сьогодні
19:59 29 Лис 2023

Уряд США запровадив чергові санкції проти людей і компаній, які працювали на військові потреби Ірану

English version here

Фото: Associated Press

Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Про це йдеться у пресрелізі Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, повідомляє Рубрика.

"Сьогодні OFAC запровадив санкції проти понад 20 фізичних та юридичних осіб за їхню участь у фінансових схемах на користь Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення Збройних сил Ірану (MODAFL), Генерального штабу Збройних сил Ірану (AFGS) і Корпусу вартових ісламської революції — Сил Кудс (IRGC-QF)", — йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що завдяки цим схемам, Іран отримував мільярдні прибутки через продаж товарів. Ці кошти йшли на фінансування діяльності Ірану щодо дестабілізації в регіоні, а також підтримки цілої низки регіональних проксі-угруповань, в тому числі ХАМАС і Хезболли.

У Мінфіні Сполучених Штатів зауважили, що іранський режим використовує заплутані мережі іноземних підставних компаній і брокерів для здійснення незаконної комерційної діяльності та використання міжнародної фінансової системи.

Серед іноземних компаній, які забезпечують доходи на військові потреби іранського режиму, вказані компанії з Гонконгу та Об'єднаних Арабських Еміратів, які забезпечують продажі на мільярди доларів клієнтам у Європі та Східній Азії.

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" шодо санкцій проти 147 російських громадян та інших держав, пов'язаних із рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: