fbpx
Сьогодні
18:52 15 Лис 2023

Боррель оприлюднив пропозиції щодо 12-го пакету санкцій ЄС проти росії

English version here

Фото: З відкритих джерел

Євросоюз спільно з Єврокомісією представили Раді ЄС свої пропозиції щодо 12-го пакета санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на главу дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

«Відповідно до прийнятого у жовтні рішення Європейської ради щодо подальшого ослаблення російської здатності до продовження агресії проти України, високий представник ЄС разом із Європейською комісією представили 12-й пакет санкцій. Ці пропозиції передбачають застосувати санкції проти більш ніж 120 осіб та установ за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться у повідомленні.

Також Боррель разом із Комісією пропонує ухвалити нові заборони на імпорт та експорт, а також дії щодо посилення цін на нафту і протидії обходу санкцій ЄС. Пропозиції про лістинг включають представників російського військового, оборонного та ІТ-сектора, а також інших важливих економічних операторів.

Боррель повідомляє, що пропоновані заходи спрямовані проти:

  • Організаторів нещодавніх незаконних так званих "виборів" на тимчасово окупованих Росією територіях України;
  • Відповідальних за примусове "перевиховання" українських дітей;
  • Осіб, які поширюють дезінформацію та пропаганду на підтримку агресивної війни Росії проти України.

Пропозиції спрямовані на зміцнення системи санкцій загалом. Пакети санкцій є частиною стратегії ЄС щодо реагування на незаконну війну Росії проти України, а також заходів, спрямованих на підтримку України в політичному, економічному та військовому відношенні.

З початку російського військового вторгнення ЄС вже застосував проти Росії 11 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій, які є складовою стратегії ЄС щодо обмеження здатності Кремля фінансувати свою «машину війни», вести агресивну політику проти сусідів та вести загарбницьку війну, у порушення головних принципів Хартії ООН.

Водночас ЄС продовжує надавати Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку. З лютого 2022 року ЄС та країни-члени надали Україні таку допомогу на загальну суму, що перевищує 82 млрд євро.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: