fbpx
Сьогодні
10:12 10 Січ 2024

Україна та США скоординували кроки для посилення розвитку української економіки

English version here

Фото: ОПУ

Представники урядів Сполучених Штатів Америки та України провели напередодні онлайн-обговорення подальших кроків, які мають створити додатковий імпульс для розвитку української економіки, в тому числі у стратегічних галузях та бізнес-секторі.

Про це повідомила за результатами зустрічі посолка України у США Оксана Маркарова, пише Рубрика.

"Разом із першою віцепрем'єр-міністеркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко провели важливу зустріч зі Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та послом США в Україні Бріджет Брінк", – українська дипломатка.

Маркарова також повідомила, що під час онлайн-зустрічі були детально обговорені та скоординовані "подальші спільні з американськими партнерами кроки для надання додаткового імпульсу економічному розвитку України".

США та Україна

Фото: Фейсбук / Оксана Маркарова

При цьому, особлива увага приділялася реальному сектору економіки, підтримці як стратегічних галузей, так і малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, минулого тижня посол Маркарова під час виступу на MSNBC наголосила, що Україна активно працює над тим, аби доносити до Сполучених Штатів важливість продовження підтримки нашої країни у боротьбі проти російської агресії.

"Продовжуємо наполегливо працювати над тим, аби американська авдиторія: була детально поінформована про російські злочини в Україні; розуміла важливість продовження підтримки України; поділяла нашу стратегію у боротьбі за свою землю та людей; усвідомлювала, що не путінські лицемірні заяви, а українська Формула миру – запорука відновлення безпеки та стабільності в Європі", – зазначила тоді посолка.

Нагадаємо, що зі слів міністра МЗС Дмитра Кулеби, Сполучені Штати зменшать допомогу Україні лише тоді, коли наша країна буде здатною обійтися без цієї підтримки, і цього точно не буде у 2024 році.

Що відомо про допомогу від США 

Нагадаємо, що у США закінчилися гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, зокрема з Мексикою.

Запит Байдена досі не схвалили через політичні суперечки та незгоду республіканців голосувати за це, доки до пакета не внесуть їхні ініціативи.

Президент Сполучених Штатів Америки назвав можливість припинення військової допомоги Україні – "божевіллям".

Своєю чергою міністр МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував затримку військової допомоги Україні: західні країни продовжать військову підтримку України, тому альтернативного плану Б на випадок її припинення немає.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: