fbpx
Сьогодні
19:57 10 Січ 2024

Нижня палата парламенту Італії підтримала резолюцію про продовження військової підтримки України

English version here

Сьогодні, 10 січня, Нижня палата парламенту Італії проголосувала за резолюцію щодо продовження військової підтримки України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на видання ANSA.

Резолюція зобов'язує уряд "продовжувати підтримувати, відповідно до взятих зобов'язань і того, що буде узгоджено в рамках НАТО і ЄС, а також на міжнародних форумах, до яких належить Італія, українську владу, в тому числі шляхом передачі військових засобів, матеріалів та обладнання".

Резолюція була підтримана 195 голосами.

Зокрема 50 депутатів виступили проти, а 55 – утримались.

"Наша підтримка України залишається сильною і абсолютно незмінною", – заявив міністр оборони Гвідо Крозетто, виступаючи в парламенті з приводу продовження військової допомоги Києву, рішення про яку Рада міністрів ухвалила в грудні минулого року.

Міністр оборони додав, що "попереду ще довгий шлях разом з Україною, але було б драматичною стратегічною і політичною помилкою зробити крок назад зараз".

І наголосив, що "підтримка має тривати доти, доки не припиняться російські атаки".

Крозетто також зауважив, що серед різних дій, які здійснює Італія, є також висловлення зацікавленості в участі в проєкті "коаліції з розмінування", який просуває Литва, зокрема, для розмінування території.

"Після семи вже офіційно оформлених пакетів, ми нещодавно дали зелене світло на відправку восьмого траншу обладнання, матеріалів і систем до Києва. Цей пакет обладнання та систем озброєння також спрямований тільки й виключно на посилення обороноздатності України", – сказав міністр оборони Італії.

Допомога Італії Україні

У грудні 2023 року уряд Італії ухвалив постанову, яка дозволяє країні надавати військову підтримку Україні до кінця 2024 року. Це рішення повинен був підтримати парламент країни.

Тим часом міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні закликав Європейський Союз до формування власної армії, яка б відігравала роль у підтримці миру, а також запобігала б конфліктам.

Нагадаємо, в G7 з нового року розпочинає головування Італія, змінюючи в цій ролі Японію.

Також Рубрика повідомляла, що після обстрілу Одеси з боку російських терористів, який стався наприкінці липня, Італія пообіцяла допомогти з відновленням Спасо-Преображенського собору. Між двома країнами була підписана угода про реконструкцію. Таяні зазначив, що відновленням собору займатимуться найкращі італійські архітектори. 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: