fbpx
Сьогодні
19:03 02 Жов 2023

Італія та Україна підписали угоду про реконструкцію Спасо-Преображенського собору в Одесі

English version here

Італія та Україна підписали угоду про реконструкцію Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі, який був пошкоджений під час ракетної атаки росіян 23 липня.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня, передає Рубрика.

«Сьогодні Італія підписала угоду про відновлення одеського собору. Італія буде працювати над реконструкцією», — сказав Таяні.

Він також зазначив, що відновленням собору займатимуться найкращі італійські архітектори. За його словами, це чіткий культурний та політичний меседж для України.

Таяні зауважив, що Італія хоче підтримати Україну та захистити міжнародне право.

«Звичайно, ми хочемо досягти миру, але неможливо досягти миру без справедливості. Справедливість – це свобода і незалежність України», – наголосив очільник італійського МЗС.

Нагадаємо, як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, процес відбудови в Україні вже запущено і на сьогоднішній день на відбудову спрямовано вже 60 млрд грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: