fbpx
Сьогодні
11:43 05 Січ 2024

Уражено командний пункт, завдано пошкодження системі захисту: Гуменюк розповіла про "прильоти" в Криму

English version here

Фото: Кримський вітер

Внаслідок атаки Збройних сил України на військові об'єкти росіян у тимчасово окупованому Севастополі 4 січня був уражений не тільки командний пункт, але й завдані серйозні пошкодження системі захисту загарбників.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі "Суспільне Спротив".

"Не тільки один командний пункт уражений, дійсно потужна бойова робота відбулась за минулу добу, в тому числі й нанесено серйозне пошкодження системи захисту на кримському півострові", – розповіла Гуменюк.

За її словами, це вже не перше ушкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту.

"Зараз у них знову спостерігається та сама істерія з переміщенням, намагаються маневрувати та розташовувати як самі системи захисту, так і об'єкти, які вони захищають в інших місцях", – зазначила речниця.

Також Гуменюк розповіла, що нещодавно російські військові передислокували пускові майданчики для "Шахедів". Якщо раніше вони використовували переважно мис Чауда, то декілька потужних попередніх атак ЗСУ фіксували пуски з-під Балаклави.

"Саме у тому напрямку і працювали Сили оборони, щоб не почувався ворог так безпечно на цих територіях і пам'ятав завжди, що Крим – це України й ми за неї боремось", – наголосила вона.

Речниця також вважає, що вибухи поблизу Кримського мосту – це більше димова завіса, "намагання захистити цей зайвий конфігуративний обʼєкт".

"Але все ж таки, сама занепокоєність і побоювання за його долю небезпідставні – наша бойова робота триває, об'єктів там ще багато над якими нам варто попрацювати. І за кожним потужним результатом, якщо він буде гідний оголошення, ми будемо обов'язково сповіщати", – зазначила Гуменюк.

Речниця нагадала, що у ЗСУ офіційно підтвердили ураження пункту управління ворога під Севастополем. Гуменюк вважає, що після цього окупанти знову почнуть передислокацію.

"Вони знову почнуть масово передислокацію, це очевидно, тому що дуже суттєві втрати вони мають в системі захисту, а зважаючи на те, що Крим – це такий хаб накопичення всього того, що вони намагаються перекидати потім на допомогу фронту на лівий берег материкової України і на схід. Якщо не можуть захистити – будуть втрачати", – сказала Гуменюк.

За її словами, вибухи у Криму підтверджують, що російські загарбники вже не можуть захистити свої ресурси.

Раніше Рубрика повідомляла, що увечері 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Саках прогриміли вибухи, окупанти скаржаться на чергову "атаку". Глава російської адміністрації Саків Олександр Овдієнко пише про "атаку" на узбережжі Саки – Євпаторія. Крім того, місцеві в Телеграм пишуть про спроби Чорноморського флоту "відбити атаку" біля Севастополя. Кримські пабліки повідомляють про вибухи в районі Керченської протоки, називають це "роботою ППО", окупанти також перекрили Керченський міст.

4 січня Повітряні сили ЗСУ провели успішну операцію в Криму: в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії  пролунали вибухи, очевидці оприлюднили відео влучань.

Своєю чергою у ЗСУ теж повідомили, що близько 15.00 Збройні сили України уразили командний пункт з'єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя.

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, що загалом у Криму все частіше чують вибухи. Наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: