fbpx
Сьогодні
Відео 08:27 01 Тра 2024

Учора ввечері окупанти завдали  удару балістикою по Одесі: загинуло троє людей, ще троє поранені

English version here

Фото: Скриншот з відео

Пізно ввечері, 30 квітня, російські загарбники вдарили по Одесі балістичними ракетами: в місті пролунало кілька вибухів, внаслідок чого загинули троє людей, ще троє отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Одеси Геннадія Труханова, Повітряні сили, Телеграм голови Одеської ОДА Олега Кіпера.

Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 23:27, а військові попередили про загрозу застосування балістики з півдня.

Уже через кілька хвилин з'явилася інформація про вибухи.

"У місті лунають дуже гучні вибухи, не залишайте укриттів", – написав очільник міста.

Згодом Труханов додав прохання залишатися в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Своєю чергою Кіпер поінформував, що ворог атакував Одесу балістичними ракетами.

Як повідомив він, внаслідок атаки загинули троє людей, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога. Він також додав, що є пошкодження цивільної інфраструктури.

Згодом Труханов уточнив, що в результаті нічної атаки постраждали житлові будинки: вибито вікна та двері. За його словами, зранку на місці розпочне роботу оперативний штаб районної адміністрації.

орогі одесити! Ви бачите, що у ворога розпочались "сакральні дати". Другий день поспіль він запускає по нас балістику. Я вас дуже прошу максимально швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги та оперативно рухатись у безпечні місця. Це дуже важливо для збереження вашого життя і здоров'я", – звернувся до містян очільник міста.

Нагадаємо, що нагадаємо, 29 квітня, увечері росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Внаслідок атаки розпочалася пожежа у палаці студентів місцевої юридичної академії. В Одесі він відомий як "Замок Гаррі Поттера". Ця будівля належить Національному університету "Одеська юридична академія".

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що росіяни для удару по Одесі використали ракету зі шрапнеллю. Вона призначена для ліквідації живої сили. Він зазначив, що експерти все ще встановлюють тип озброєння, яким росіяни завдавали удару.

Кількість загиблих ворожого ракетного удару по Одесі 29 квітня зросла до 5 людей: помер у лікарні один з поранених.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: