fbpx
Сьогодні
22:39 26 Гру 2023

Для нас Крим – є вкрай важливим, як і решта територій України, – Данілов

Знищення російського десантного корабля "Новочеркаськ" ракетним ударом українських Повітряних сил вночі 26 грудня є свідченням розуміння українськими військовими важливості Криму як частини території України.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Голосу Америки, передає Рубрика.

«Для нас він (Крим – ред.) є вкрай важливим, як і решта територій. Хтось хоче мати велике бажання, щоб (ми – ред.) відмовлялися від наших територій. Я хочу всім пояснити, що в нас є Конституція нашої країни, яка чітко закріпила території нашої країни, які визнані всім світом. І я не знаю таких політичних діячів, які б вважали, що ми можемо не виконувати Конституцію нашої країни», – наголосив Данілов.

Секретар РНБО також відзначив, що українські Збройні Сили вже знищили 20% флоту РФ.

«Причому, це не якісь там шаланди на 5-10-20 чи 30 чоловік. Це величезні військові кораблі, які ми відправили туди, куди відправили 13 квітня 2022 року славнозвісний флагман чорноморського флоту «Москва», – підкреслив Данілов.

Секретар РНБО також прокоментував повідомлення командування Росії про те, що вони нібито захопили Мар'їнку Донецької області, назвавши це «бажанням росіян». За його словами, частина Мар'їнки, Донецької області, за яку ведуться тяжкі бої, залишається під контролем Збройних сил України.

«Це – бажання росіян захопити цей населений пункт, а якщо вже називати речі як воно є – те, що лишилося від населеного пункту. Вони фактично повністю Мар'їнку знищили. Жодного будинку, жодної уцілілої споруди на території цього населеного пункту майже немає», – сказав Данілов.

Він також заперечив тезу про те, що Україна зазнала невдачі під час контрнаступу, оскільки у боях ЗСУ знищили велику кількість військового потенціалу Росії.

 «Ми кожного дня утилізуємо величезну кількість російських солдатів, російської зброї на території нашої країни. І я хочу сказати, ми свідомі того, що ми захищаємо не тільки себе. Ми захищаємо Європу», – наголосив секретар РНБО.

Що відомо про атаку на порт в окупованій Феодосії

Нагадаємо, що 26 грудня українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

За даними каналу "Кримський вітер", цей корабель привіз з Ірану дрони-камікадзе Shahed, якими окупанти б'ють по Україні. Пізніше про це написали і в Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ. Своєю чергою Олещук подякував пілотам Повітряних сил та усім причетним за філігранну роботу.

Окрім того у ПС ЗСУ повідомили, що корабель був знищений саме крилатими ракетами української авіації.

Ігнат заявив, що російські загарбники не зможуть тепер використовувати десантний корабель "Новочеркаськ", який українські Сили оборони атакували.

Своєю чергою міністр оборони Великої Британії Грант на тлі знищення російського корабля зауважив, що ця подія спростовує твердження про нібито "глухий кут" у війні в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: