fbpx
Сьогодні
Фото 16:17 05 Січ 2024

Рішення для перемоги: Міноборони підписало контракт з Центром обслуговування техніки у Литві для покращення логістики

Leopard 2A6. Фото: Libkos

Центр технічного обслуговування у Литві (Lithuania Defense Services), що керується компаніями Rheinmetall та KMW, підписав контракт з Міністерством оборони України з метою покращення логістики.

Про це повідомив оглядач німецької військової допомоги German Aid to Ukraine у своєму Х (ex-Twitter), пише Рубрика.

У чому проблема?

Більша частина українських танків Leopard 2A6, що були передані Німеччиною, наразі знаходяться у небоєготовому стані.

"На жаль, слід зазначити, що лише невелика кількість поставлених танків все ще може використовуватися Україною", – про це повідомляє німецький депутат Себастьян Шефер.

За словами депутата, поламана техніка не використовується на передовій.
Джерелом проблем із відновленням пошкодженої техніки він називає брак запчастин та пошкодження спричинені неякісним ремонтом українських механіків.

Українські військові ремонтують танк Leopard 2. Фото: apnews.com

"Ремонт займає дуже багато часу, тому що не вистачає відповідних запчастин. На мій погляд, є нагальна потреба у заходах, що швидко покращать ситуацію із запасними частинами.Існує також проблема в тому, що українська армія іноді намагається відремонтувати танки, що потім призводить до подальшого пошкодження машин. Необхідно перевірити, наскільки цьому можна запобігти кращою підготовкою механіків або наданням додаткових інструкцій", – пише Шефер.

Ще однією причиною затримок у відновленні бронетехніки депутат називає відсутність належних ремонтних потужностей всередині країни.

Він зазначає, що для ремонту техніка долає тривале транспортування до Литви, де розміщений Центр технічного обслуговування Lithuania Defense Services (LDS), спільної компанії KMW і Rheinmetall.

Це підприємство може обслуговувати:

  • бронемашини Boxer,
  • PUMA,
  • БРЕМ Bergepanzer,
  • різні версії танків Leopard 2 ,
  • 155-мм самохідні гаубиці PzH2000.

Яке рішення?

Lithuania Defense Services підписав контракт з Міністерством оборони України з метою покращення логістики.

Як це працює?

Повідомляється, що контракт має покращити постачання запасних частин до німецької бронетехніки як для України, так і для Литви.

Відремонтовані в Литві танки Leopard 2A6. Фото: Міністерство оборони Литви

Також стало відомо, що в грудні 2023 року був замовлений комплексний пакет запасних частин для танків Leopard 2A6, який фінансувався урядом Німеччини.

Українські самохідні гаубиці PzH 2000 в Литві

Нагадаємо, що 5 грудня український уряд підтвердив, що у найближчій перспективі Україна й концерн Rheinmetall запустять виробництво бронетехніки на українській території.

Німецький концерн вже є найбільшим партнером України в ОПК.

У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а в 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня.

Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

У Rheinmetall зауважили, що погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії щодо будівництва танкового заводу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Важливо зазначити, що Rheinmetall активно допомагає Україні у війні проти росії шляхом постачання боєприпасів та різної техніки. Зокрема, нещодавно концерн отримав нове замовлення на артснаряди для України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: