fbpx
Сьогодні
12:59 03 Січ 2024

Армія рф змінила підхід до планування далекобійних ударів по Україні, - розвідка Британії

Російська федерація, принаймні тимчасово, змінила підхід до завдання удару по Україні з далекої відстані, більше націлившись на оборонні потужності, а не на енергетичну інфраструктуру.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 3 січня.

Як зазначили британські аналітики, з 29 грудня 2023 року російська армія збільшила інтенсивність своїх далекобійних ударів по Україні. Її війська задіяли значну частину запасів крилатих та балістичних ракет повітряного базування, накопичених останніми місяцями.

Як вважають британські розвідники, нещодавні удари, найімовірніше, були спрямовані насамперед на оборонну промисловість України, вважають британські розвідники.

Це, зі слів фахівців з Британії, контрастує з великими атаками минулої зими, під час яких пріоритет віддавався енергетичній інфраструктурі України.

Спочатку здавалося, що росія збирається відновити цю кампанію, завдавши удару по енергетичних об'єктах на початку грудня 2023 року. Однак нові російські операції свідчать про принаймні тимчасову зміну підходу до використання росією ударів на великій відстані.

Ті, хто планують російські операції, майже напевно визнають все більшу важливість відповідних оборонних промислових потужностей. Адже вони готуються до тривалої війни, констатували у британському відомстві.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у розмові прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком повідомив, що протягом останніх п'яти днів ворог випустив по території України щонайменше 500 ракет та ударних дронів.

Що відомо про реакцію ЄС на останній комбінований обстріл країни 2 січня

2 січня, уночі, російські війська запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.

Варто зазначити, що також останній масований ракетний обстріл росією України вранці 2 січня засудила і міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Окрім того, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що російська федерація має бути притягнута до відповідальності за її воєнні злочини. А голова Європейської ради Шарль Мішель зауважив, що останній масований обстріл України з боку росії свідчить про незацікавленість Москви у будь-яких мирних переговорах.

Варто також зазначити, що Велика Британія анонсувала термінове постачання ракет до систем протиповітряної оборони України після масованого ракетного удару рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: