fbpx
Сьогодні
18:22 31 Гру 2023

ГУР: збереження Україною виходу до Чорного моря у москві оцінюють як загрозу

English version here

Фото: Reuters

Збереження виходу України до Чорного моря та утвердження прозахідного розвитку оцінюється кремлем як загроза, що в майбутньому може призвести до проблем.

Про це у Фейсбуці повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Рубрика.

"Військово-політичне керівництво, використовуючи власну оцінку становища України, планує подальші бойові та спеціальні дії у межах війни проти України", – зазначають в ГУР.

Так, у кремлі акцентують увагу на скороченні фінансової допомоги для України з боку держав-партнерів.

Водночас радники вождів терористичної росії застерігають від думки, ніби західна допомога наступного року припиниться.

Як наголошують у розвідці, утвердження прозахідного вектору розвитку та збереження виходу України до Чорного моря оцінюється москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до "ще більших проблем".

Тотальну огиду і зневагу до рф в українському суспільстві росіяни характеризують як особливу небезпеку.

Зокрема в росії вважають критичним для себе перехід російськомовних громадян України на українську мову.

Суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок повномасштабного російського вторгнення, є джерелом глибокої фрустрації вождів у кремлі.

Як зазначили у ГУР, аби знову привабити колишніх прихильників Росії серед українців, московські "стратеги" наголошують на необхідності представити "образ будущєго для украінцев прі разних сценаріях "СВО".

Що саме мають на увазі в Кремлі – не уточнюють, але наголошують, що вирішити проблему всередині України на користь росії можна тільки "кардинальной смєной еліт і сіловимі чісткамі", підкреслюють в розвідці.

Водночас, росіяни вважають, що довга війна в Україні при нинішній конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації всередині самої росії, тож, схоже, у 2024 році держава-агресор посилить репресивну внутрішню політику, наголошують в Головному управлінні розвідки.

Як повідомляла Рубрика, за інформацією ГУР, Росія вважає за необхідне зруйнувати єдність всередині України, зокрема шляхом проведення кількох гібридних підривних кампаній.

Нагадаємо, у серпні голова СБУ Василь Малюк поінформував про створення унікального морського надводного дрона "Морський малюк". Виробництво цих БПЛА розташоване в Україні, але заводи під землею.

Служба безпеки України також оприлюднила відео тренувань ударних дронів "Морський малюк", якими СБУ атакувала Кримський міст.

Нещодавно російська компанія KMZ представила ударний морський безпілотник "Одуванчик", що виконаний за схожою до українських дронів конструкцією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: