fbpx
Сьогодні
12:45 31 Гру 2023

У росії заявили, що били по готелю Харкова, щоб знищити розвідників: у ГУР відреагували

Фото: Харківська обласна прокуратура

На росії вважають, що під час обстрілу Харкова "було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород": українські розвідники назвали ці заяви хворобливою маячнею терористичного режиму.

Про це заявило російське Міністерство оборони в Telegram, представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі УП.

Як повідомили, Міноборони рф, яке щодня дає вказівки вбивати мирних українців, звинуватило Сили оборони у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, "унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти".

Там додали, що у відповідь збройні сили рф "уразили центри ухвалення рішень і військові об'єкти в місті Харків".

Зокрема, стверджують, що "ракетним ударом по колишньому готельному комплексу "Харків Палас" знищено представників ГУР і ЗСУ".

"Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування "Правий сектор" ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу "Кракен", які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території", написали у повідомленні.

Своєю чергою в Головному управлінні розвідки відреагували на такий закид рф, назвавши інформацію від міноборони росії повною маячнею.

"Стосовно чергової маячні від так званого Міністерства оборони держави-агресора можемо повідомити, що під час чергового терористичного акту рф і ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО "Кракен", не постраждав.

Водночас агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об'єктах. Це постійна практика рф і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців.

Усі інші заяви про уявні "ураження" представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані", наголосив Юсов.

Що відомо про обстріл Харкова

30 грудня, ввечері росіяни атакували центральну частину Харкова. Під ударом опинився, зокрема, готель Kharkiv Palace, а також житловий будинок.

Споатку голова Харкова Ігор Терехов заявляв про 16 постраждалих та уточнював, що, за попередньою інформацією, обійшлось без загиблих.

Водночас міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначав, що серед потерпілих – журналіст з Британії. Також рятувальники та поліцейські евакуювали із пошкодженого будинку 8 осіб, передавши їх лікарям та психологам.

Пізніше Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 26 осіб, серед них діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйони та автомобілі людей тощо.

Зауважимо, що згодом, у ніч на 31 грудня окупанти запустили по Харкову ударні безпілотники, внаслідок чого у місті пролунали вибухи, в центрі виникли пожежі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: