fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 31 Гру 2023

Двоє закарпатців ледь не втопились у Тисі, коли хотіли незаконно потрапити в Україну на свята

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Українські прикордонники з румунськими колегами на Закарпатті врятували двох чоловіків, які хотіли на Новий рік незаконно перетнути кордон з Румунії в Україну через Тису.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України 30 грудня, передає Рубрика.

"Задум чоловіків, які перебували в Чехії, полягав у спробі незаконного перетину кордону з Румунії в Україну через Тису. Втілюючи свій задум у життя, чоловіки ледве не втопилися", — йдеться у повідомленні.

Попри те, що чоловіки були в гідрокостюмах, уже на перших хвилинах занурення через переохолодження та потужну течію вони почали втрачати сили й були дезорієнтовані.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

"Одного з них течією відкинуло назад на румунський берег, де його врятували румунські прикордонники. Інший дістався українського берега, проте через знесилення самостійно вибратися з води не зміг", — кажуть прикордонники.

На допомогу закарпатцю прийшли прикордонники.

Однією рукою порушник тримався за дерева, а в другій був телефон, з якого він намагався викликати когось на допомогу.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Прикордонники витягнули замерзлого чоловіка з води та доправили в підрозділ, де надали змогу перевдягнутися в сухий одяг і зігрітися.

"Застерігаємо усіх, хто має бажання незаконно перетнути кордон, не наражати себе на небезпеку. Наразі течії гірських річок стрімкі, повноводні та, попри відсутність морозів, холодні", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники додали, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виявили по обидва береги Тиси тіла 19 чоловіків, які під час спроби перепливання річки втопилися.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Станом на листопад місяць з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, щоб уникнути військового призову, майже 20 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років покинули Україну.

Нагадаємо, на Закарпатській області під час спроби нелегально перетнути кордон втопився ухилянт, ще одного порушника затримали.

Також повідомлялось, що українські прикордонники затримали нову групу ухилянтів, які намагались перетнути кордон зі Словаччиною. Їх зупинили в 200 метрах від кордону.

Зазначимо, що значно зменшилась кількість людей, які з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну намагались виїхати нелегально за кордон.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: