fbpx
Сьогодні
Фото 19:33 29 Гру 2023

На кордоні зі Словаччиною прикордонники затримали кілька груп ухилянтів

Фото: DPSUkr

Українські прикордонники затримали дві групи ухилянтів на кордоні зі Словаччиною. Тепер чоловікам загрожує до 7 років ув'язнення.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Державної прикордонної служби України.

Прикордонники повідомили, що одразу кілька груп чоловіків, охочих незаконно перетнути українсько-словацький кордон, затримали минулої доби.За даними служби, 5 осіб, які наближалися до держкордону, допоміг виявити службовий собака.

На кордоні зі Словаччиною прикордонники

Фото: DPSUkr

Запобігти незаконному перетину кордону іншими 6 вдалося завдяки оперативній інформації, а також пильності прикордонних патрулів. Один із затриманих – переправник, який за грошову винагороду погодився сприяти потраплянню закарпатця до Словаччини.

"10 порушників і переправник: на кордоні зі Словаччиною новорічний переполох. Всі затримані нестимуть адмінвідповідальність, а переправнику може загрожувати позбавлення волі від 5 до 7 років", – повідомили в ДПСУ.

На кордоні зі Словаччиною прикордонники

Фото: DPSUkr

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення російських терористів на територію України в країні запровадили воєнний стан. Чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків. Водночас є й ті, хто намагається уникнути закону, або ж "допомогти" іншим втекти з країни за грошову винагороду.

Мобілізація в Україні

Зазначимо, що напередодні народний депутат Давид Арахамія повідомив, що військове командування України внесло запит на мобілізацію 500 тис. осіб. На сьогодні уряд продовжує розроблювати правила призову військовозобов'язаних.

Окрім того, президент Володимир Зеленський днями заявив, що Генштаб та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пропонували для контрнаступальних дій мобілізувати до 400–500 тисяч людей. Та Президентові наразі "потрібно більше аргументів для того, щоби підтримувати цей напрямок".

Зеленський заявляв, що не стане підписувати законопроєкт, який передбачатиме мобілізацію жінок. Але може подумати про зниження віку призовників.

Водночас Валерій Залужний переконаний, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її "на ті рамки, у яких вона працювала раніше". На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Нещодавно Рустем Умєров попросив місцеву владу в Україні ще більше сприяти мобілізаційній роботі. На його думку, органи місцевого самоврядування можуть "відчутно" посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу.

Міністр оборони України Рустем Умєров нагадав, що сільський голова має право особисто підписувати повістки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: