fbpx
Сьогодні
12:43 01 Гру 2023

Порошенка не випустили за кордон: прикордонники пояснили у чому причина

Фото: prm.ua

Народного депутата із фракції "Європейська солідарність", експрезидента України Петра Порошенка прикордонники не випустили за кордон. Причина відмови – його відрядження було скасовано.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на коментарі речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка Укрінформу.

"Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України", – сказав речник.

Хто його скасував – речник не уточнив.

Демченко підкреслив, що прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема Правил перетину кордону громадянами України.

Варто зазначити, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Раніше Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та Сполучених Штатів.

Після повномасштабного вторгнення російських терористів на територію України в країні запровадили воєнний стан. Чоловікам-українцям у віці від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни, окрім тих умов, які прописані в правилах перетину державного кордону, що затверджено постановою Уряду. Але попри заборони кількість незаконних перетинів кордону не зменшується, а подекуди навіть збільшується.

Також фіксуються незаконні спроби перетину кордону і по пунктах пропуску, коли особи на легальних каналах намагаються використати підробні документи.

Довідка

Кабінет міністрів схвалив проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", яким пропонується впорядкувати військовий облік осіб, які проходять службу в Бюро економічної безпеки України.

Як зазначається, законопроєктом пропонується впорядкувати питання ведення військового обліку осіб, які проходять службу в Бюро економічної безпеки України, та зняти з військового обліку резервістів осіб, які прийняті на службу до БЕБ.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні вже наступного тижня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: